Manisa’da Şehzadeler Belediyesi tarafından başlatılan Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinde yıkımlarda sona gelindi. Binlerce insan daha iyi bir yaşam için evlerini terk ederken, projede boşaltılan ve yıkımları devam eden binalar, savaş veya deprem sonrası yıkım yaşayan şehirleri andırdı. Manisa’nın en eski yerleşim yerlerinin olduğu 5 mahallenin 2’sinde başlatılan çalışmalar sonrası vatandaşlar itfaiye ve ambulansların giremediği sokaklardan ve rutubet kokan evlerden kurtularak Manisa manzarası eşliğinde modern evlerinde hayatlarına devam edecek.
Proje çerçevesinde 1. Etapta yer alan İshak Çelebi ve Kocatepe mahallelerinde 605 konut ve 54 dükkan yapılacak. Kentsel dönüşüm uygulanacak olan alanda yer alan 655 konut ve 10 tane de ticarethanen şu ana kadar 400’ün üzerinde ev boşaltılarak yarısının yıkımı yapıldı geri kalan kısımda da yıkım çalışmalar artık tamamlanmak üzere. 
ÇELİK İHALE TARHİNİ AÇIKLADI 
Konuyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından duyuran Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadelerimizin 5 Mahallesini ilgilendiren, yıkım çalışmaları tamamlanmak üzere olan Kentsel Dönüşüm projemizin ilk etabı olan 605 Konut 54 Dükkanın, 28 Eylül'de yapım ihale yapılıyor. 
Şehzadelerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Bakanlık bütçesinden karşılanacak


 

Editör: TE Bilişim