"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı

Manisa çiftçisi yoğun yağış nedeniyle zorlu günler yaşıyor. Sergiye bırakılan üzümler sular altında kaldı. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Muradiye Mahallesi’ndeki mağdur çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÇİFTÇİLERE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Başkan Akan çiftçilerle yaptığı buluşmada, “Bu sene artan girdi maliyetleri ve kuraklık nedeniyle zorlu bir dönem geçiren çiftçimiz, sergide de doğal afetle karşılaştı. Sergiye bırakılan kuru üzümleri su bastı. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

“ÜZÜMCÜ İÇİN KORKUNÇ BİR TABLO”

Üzüm üreticisinin sorunlarını da dinleyen Başkan Akan, “Cumhurbaşkanı Manisa’ya gelerek kuru üzüm fiyatını 27 TL olarak açıkladı. Partimizin kurmayları ve bizler, kuru üzümün alım fiyatının en az 35,6 TL olması gerektiğini, çiftçinin ancak bu rakamla para kazanabileceğini söylemiştik. Toprak Mahsulleri Ofisi şu anda alım yapmıyor. Çiftçilerimiz, tüccarın insafına kalmış durumda. Konuştuğumuz bazı çiftçiler, acil bir şekilde paraya ihtiyaçları olduğu için üzümlerini ihracatçılara 19 TL’den verdiğini söyledi. Bunun tek sorumlusu, kuru üzümde doğru politikaları uygulayamayan AK Parti iktidarıdır. Kuru üzümün fiyatı sözde 27 TL, ancak TMO’nun ne kadar alım yapacağı belli değil. Çiftçilerimiz, borçlarını ödemek ve geçimlerini sağlayabilmek için ihracatçılara 19 TL’den üzüm veriyor. Bu, Manisa tarımı için korkunç bir tablodur” dedi.

ESNAFLARI DA ZİYARET ETTİ

Başkan Akan, üzüm üreticileriyle yaptığı görüşme sonrasında esnafları da ziyaret etti. Artan kiralar ve enflasyondan şikayetçi olan esnaflar, geçinemediklerinden yakındı. 
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ın Muradiye programı, vatandaşların da sorunlarını dinlemesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim