AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Başbakan Binali Yıldırım’ın Manisa’nın kurtuluşu 8 Eylül’ü İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’e bağlayan gecede Manisa’yla İzmir’i birbirine tünelle bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli’nin "ışık gördü" törenine katılacağını açıkladı.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nın 1. gününde bayramlaşma töreni düzenlendi. Özel bir düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma töreninde AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve parti yönetimi, partilileri kapıda karşılayarak tek tek bayramlaştı. Katılımın yoğun olduğu bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, kongre süreçlerinin başladığını belirterek, "İlçelerimizde gittiğimiz zaman temayüllerde görüyoruz. Tayyip Bey’in talimatları doğrultusunda metal yorgunluğuna karşı değişiklik beklentisi var. Ama biz öyle bir partiyiz ki ilçe başkanlarımıza değişikliği söylediğim zaman hiç sorun etmediler. Yeni aday arkadaşlarımızla çalışmaları ortak yapıyoruz" dedi.

Başkan Mersinli’nin ardından konuşan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise Arakan’da yaşanan katliamı hatırlatarak, "Bayram biraz buruk geçiyor. Arakan’da yaşanan o hadiseden dolayı gönüldaşlarımıza yapılan zulümden dolayı en azından ben ve Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve genel başkan yardımcılarımızı biliyorum. Sarf ettikleri emeği ve çabayı biliyorum. Bundan dolayı biraz hüzünlü, biraz buruk bir bayram yaşıyoruz. Hemen yanı başımızda, sınırımızda yaşanan hadiseden dolayı da buruğuz. 5-6 yıllık bir çatışma ortamından kaçan ama Türkiye’ye sığınan, Türkiye gibi büyük bir devlete, necip bir millete geldiğinde kendisinin ret edilmeyeceğini bilen o dindaşlarımız, o kardeşlerimiz de bugün burada misafirler. Allah onları da yaşadıkları o zulümden bir an önce kurtarsın. Bu bayramı da inşallah buna vesile kılsın" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım Sabuncubeli Tüneli’nde ’ışık gördü’ törenine katılacak

Bilen’in arından konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Başbakan Binali Yıldırım’ın Manisa’nın kurtuluşu 8 Eylül’ü İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’e bağlayan gecede Manisa’yla İzmir’i birbirine tünelle bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli’nin "ışık gördü" törenine katılacağını açıkladı. Baybatur, "Bizim için Manisa için prestij proje diye ifade edebileceğim Sabuncubeli Tüneli’ni bitirmek üzereyiz. Sabuncubeli kışın özellikle şoförler açısından, otobüs ve kamyonlar açısından kazaların çok olduğu yerler. Can kayıplarımız oluyor. Nasip olursa 8 Eylül’ü 9 Eylül’e bağlayan gece; yani 8’i Manisa’nın kurtuluşu, 9’u İzmir’in kurtuluşu, çok değerli Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendiyle beraber Sabuncubeli Tüneli’nde ’ışık gördü’ töreni yapacağız. İki taraftan girilen dikitler 8’i 9’a bağlayan gece karşılaşacak. 2018 yılında da inşallah Sabuncubeli hizmete girecek. Yaklaşık 300 milyon liralık yatırım" dedi.

2019’da yapılacak yerel seçimlerde teşkilat olarak büyük çaba gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Baybatur, "Bu önümüzdeki süreçte hem yerel seçimlerimiz, büyükşehir seçimlerimiz ve ilçe seçimlerimiz önem arz ediyor. Önümüzdeki süreçte 11 tane ilçe belediye başkanımız var. Hepsi birbirinden kaliteli dostlarımız. Hepsi elindeki kıt imkanlarla büyük hizmetler yapma gayreti içerisindeler. Ama Büyükşehiri almadıktan sonra ilçe belediyelerinin sizde olması bir mana ifade etmiyor. Çünkü bütçe orada, güç orada, imkan orada. Dolayısıyla bizlerin kendi aramızdaki fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar varsa bunları giderme zamanıdır" dedi.

Konuşmaların ardından partililer birbirleriyle bayramlaşarak istişarelerde bulundu.

Bayramlaşma törenine AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Uğur Aydemir, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Kaynak: iha