Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi Şehit annesi duygulandırdı.... 0ğlunun odasını anı evine çevirdi

Açıklamasında meselenin özgürlükler olduğunu söyleyen CHP’li Balaban, Gezi’yi savunmaya ve yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, “Gezi eylemlerinde karar duruşmasında verilen kararlar hepimizi şaşırttı, her birimizi üzdü. Arkadaşlar hepimiz ayrı ayrı illerde, farklı meydanlarda tek yürek olup bu eylemleri düzenledik. Mesele o zaman da özgürlüklerimizdi bugün de özgürlüklerimiz, özgürlüklerimizin elimizden alınmaya çalışılıyor oluşu. Gencecik evlatlarımızı yitirdiğimiz Gezi Eylemleri bu ülkenin en barışçıl direnişiydi, daha önce de söyledik yine söylüyoruz, bizlerin de sanık olarak yargılandığı Gezi Davalarına inat sonuna kadar Gezi’yi savunmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 
“VERİLEN BU KARARIN VİCDANLARDA BİR HÜKMÜ YOKTUR”
CHP’li Balaban açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’ın ise 18’er yıl hapis cezasına mahkum olması gerçekten insanın kanını donduruyor. Bu karar hukuka aykırılığın yanında vicdanlarda hükmü olmayan, siyasi bir karar olduğu açıkça belli olan bir karardır. Mahkemede Tayfun Kahraman’ın ‘Dayak yiyerek darbe olmaz, biz dayak yedik. Bugün de dayak yediğim için darbe yapmakla suçlanıyorum’ diye bir sözü var. Hepimiz oradaydık. Birçok şeyi göze alarak çıktığımız bu meydanlarda Ali İsmail Korkmaz dövülerek öldürüldü. Şimdi soruyorum Ali İsmail darbeci miydi? Bizler darbeci miyiz?”
“ÖZGÜRLÜK ŞARKISI SÖYLEYENLER KAZANACAK”
Açıklamasında dava ile hesaplaştıkları şeyin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü olduğuna dikkat çeken CHP’li Balaban, “Bizler Gezi’de biz özgürlük şarkısı söyledik ve bu özgürlük şarkısına Türkiye’nin dört bir yanından her yaştan insandan ses geldi, işte katlanamadıkları şey bu birlik ve beraberliğin sağlanabilmiş olması, katlanamadıkları şey Türkiye’deki muhalif olan her ses, hepimizin sesini kısmaya, korkutmaya çalışıyorlar. Ama buradan söz veriyoruz, eninde sonunda özgürlük şarkısı söyleyenler kazanacak” diye konuştu. 
ÇAĞRIMI YİNELİYORUM TÜRKİYE TEKRAR BİR HUKUK DEVLETİ OLMALIDIR
CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, Türkiye’nin acilen bir hukuk devleti olması gerektiğinin altını çizerek sözlerini şu cümlelerle bitirdi: “Bundan bir ay önce yine Gezi davası ile ilgili bir basın açıklaması yapmış ve bir çağrıda bulunmuştuk. Türkiye’nin acilen yeniden bağımsız bir yargıya kavuşması gerektiğini ve hukuk devleti olmasının sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekmiştik. Bugün bu çağrımızın ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gördüğümüz bir günü yaşadık. Ancak biliyoruz ki düşüncelerin özgürce tartışılabildiği, daha özgür, daha çağdaş, daha adil bir Türkiye ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkün olacaktır. Yineliyoruz, Türkiye AKP’den de onun iktidarından da büyüktür.”

Editör: TE Bilişim