Manisa ve Muradiye OSB’lerin,n dahil olduğu bir çok bölgede kesintiye gidiliyor. Manisa’daki bir çok fabrikada üretime belirli günlerde ara verilecek. Süreç başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili açıklamada bulundu. 
İran’ın doğalgaz arzında kesintiye gitmesinin OSB’lerde ve sanayi tesislerinde doğalgaz ve elektrik arzında kısıtlamalara gidilmesine neden olduğunu hatırlatan Bakan Varank, şunları kaydetti: "Elbette kış şartlarının ağır geçtiği böyle bir dönemde, doğrudan vatandaşlarımızın evinde kullandığı gaz ve elektrikte bir kesintiye gitmemiz düşünülemez. En başından beri Enerji Bakanlığımız süreci hassasiyetle yönetmeye çalışıyor. Enerji Bakanlığımız, sanayicilerimizin talep ve önerilerini dikkate alarak, İran kaynaklı bu kısıtlamaları, üretime en az etki edecek şekilde düzenliyor. İnşallah birkaç gün sürecek bu sıkıntılı süreci sanayicilerimizle el ele vererek atlatacağız".
Üretimle uzaktan yakından alakası olmayan kesimlerin, oluşturmaya çalıştığı panik havasına kimsenin aldırış etmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Varank, "Şoklara karşı direncini defalarca kanıtlamış sanayi sektörümüz, birkaç gün sürecek bu sıkıntılı sürecin üstesinden gelecek güce sahiptir. Büyük ölçüde telafi edemeyeceğiz bir üretim kaybı yaşamayacağız. Biz sanayicilerimizin karşılaştığı her sorunda yanlarında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim