Proje çalışmaları tamamlanan 50 bin metrekare büyüklüğü olan aşı Ar-Ge yönetim merkezi projesi bitti ihalesi yapacağız. Dünyada bu altyapı bu büyüklük ikinci bi yer olmadığını tahmin ediyorum.

(Molnupiravir )Zorunlu lisans verildi. Ülkemizde firmalara bildirdik. İlaçla ilgili müracaat edebilirsiniz zorunlu ruhsat değerlendirip ruhsat vereceğimizi ve erken dönem buluşturacağımızı ifade ettim. 3-4 hafta içinde vatandaşlarımızla buluşturacağımızı ifade ediyorum.

(Zolgensma) SMA Bilim Kurulu gelecek hafta toplanacak. Bazı hasta gruplarında faydalı olabileceğine ilişkin yayınlar var. Bilim Kurulu toplanacak. Bu ilacın hangi hastalarda kullanılacağını ilan etmiş olacaz.

Atamalar Cumhurbaşkanı açıkladı. 40 bin kişi alınacak. KPSS puanına göre ÖSYM yerleştirme yapacak. Mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personel alım süreci başlıyor. Yine mülakatsın kura ile 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak.

(Ccovid-19 ölümleri) DSÖ kriterlerine göre pcr pozitifleri bildirdiğimizi söylemiştim. En başından böyle yapıyoruz. 4-5 ay önceki açıklamamda 50 bin kayıp demiştim. Şu an 76 bin. Dolaylı nedenlerle en az bir bu kadar daha kaybettik. Dünyada da bu farklı seyretmiyor.

Editör: TE Bilişim