Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama

 Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, “Emlakçılık; hak sahibinin talebi üzerine yazılı bir sözleşmeye dayalı ve mevzuatına uygun olarak emlak ile ilgili her türlü işlemde vekillik, danışmanlık, eksperlik simsarlık, acentelik, tellallık, komisyonculuk ve diğer aracılık işlerinin veya hizmetlerinin ilgili kişiler ve kurumlar nezdinde yürütülmesi, yerine getirilmesi işleri ve hizmetlerine deniyor. Emlak müşaviri ise yukarıda belirtilen işleri yapan kimseye deniyor. Buna göre emlak müşaviri ne iş yapar, sorusunun yanıtını da vermiş oluyoruz. “El el ile değirmen yel ile”  düsturuyla yola çıkarak 1998 yılında kurduğumuz derneğimizin yegane amacı siz değerli üyelerimizin mesleklerini icra ederken başarıya ulaşmasının birlik ve beraberlikten geçerek aynı yolda yürümek olduğunun bilinci ile hizmet etmeye devam etmektir” dedi. 

Üyelerin desteğinin her zaman önemli olduğunu kaydeden Akyüz, “Bağlı olduğumuz esnaf ve sanatkarlar odası karma oda olduğu için meslekte tek çatı altında toplanmak sorunlarımıza daha çabuk çözüm bulmak için var olan derneğimizi, MEMDER ailesi olarak;  yaşatmak ve emlakçılarımızın haklarını korumak, sıkıntılarını ve sorunlarını çözmek adına büyük bir özveri ve sorumluluk duygusuyla, lafla değil, gerçek anlamada çare olmayı hedefleyerek yürüdüğümüz bu hizmet yolunda; üyelerimizin oluşturduğu derneğimiz ortak gücümüzdür. Emlakçılarımızın öneri, istek ve şikayetleri bizim için büyük önem taşımaktadır.  Sorunlarımız çok ama hiçbiri çözümsüz değil. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde, hizmet meşalesinin ateşini söndürmeden, yılmadan, yorulmadan, vazgeçmeden çalışırsak tüm sorunların ve sıkıntıların üstesinden siz saygı değer emlakçılarımız ile birlikte geleceğiz ve çözecek olan da biz olacağız. Ben değil, biz diyerek el ele, kol kola, gönül gönüle hep birlikte, birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Unutmayınız ki yalnız taş duvar olmaz.  dün sahip olduğumuz hevesimiz, arzumuz ve hizmet aşkımız ne ise bugünde yarında eksilmeden üstüne koyarak devem edecektir. her zaman siz kıymetli emlakçılarımızın yanında yer alarak sıkıntılarınızı çözme yolunda büyük uğraşılar verdik, yarında aynı şekilde sizlerin yanında yer alacağız. Emlakçılarımızın desteği ile daha iyi ve güzel şeyler yapmak için her türlü iş birliği içerisine girerek hizmet yolunda, daha güçlü birlik ve beraberlik kararlığı içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 
Üyelerden isteklerde bulunan Akyüz, “İşyeri sahibi üyelerimizin mesleğe uygun olmayan kişileri yanlarında barındırmaması ve onlarla her ne sebeple olursa olsun alış veriş yapılmamasını istiyoruz. üye olmayan emlakçılarımızı üye olmaları konusunda ikna edilmeleri aksi takdirde onlarla hiç bir şekilde alışveriş yapılmamasını. Mesleğinize sahip çıkmak için, piyasadaki kayıt dışı çalışarak haksız kazanç sağlayan,hakkınızı, emeğinizi,paranızı elinizden alan fırsatçıları  (yetkisiz emlakçılık faaliyeti yapanları) Ticaret Bakanlığı (www.ttbs.gtb.gov.tr) internet sitesi yetkisiz işletme bölümüne bildirimde bulunmalarını istiyoruz. Üyeler arasında yapılan ortaklaşa alış verişlerde birbirlerine yanlış yapılmaması, saygı gösterilmesi, kişiler arasında ortak paylaşmayı bilmeleri istiyoruz.  Üyelerimizin müşteriye karşı yanlışlıklar yapmamaları, her yapılan işin sözleşmesinin yapılıp müşteriye verilmesi, alınan kaporaların iş bitimine kadar emanette tutulması, hiç bir şekilde kullanılmaması, aksi durumlarda alınan paraların geri iadesinin mutlaka sağlanması. Üyelerimizin çift levha asmamaları konusunda hassasiyet göstermeleri, başka meslektaşın levhasını çıkarıp kendi levhasını kesinlikle asmaması, bu konuda kesinlikle saygılı olunmasını istiyoruz.  Üyelerimizin her ne sebeple olursa olsun adres, telefon, firma ismi ve sahip değişikliklerinde mutlaka derneğe ve esnaf odasına bilgi verilmesi, iş değişikliği ve işi bırakma gibi hallerde derneğimize ve esnaf odasına dilekçe ile müracaat edilmesi, derneğimizin yıllık aidatı 60,00 TL’dir. Her üyemizin tüzük gereği ve dernekler yasası gereği yıllık aidatını ödemek zorunda olduğu, aidatlarını ödemeyen üyelerin üyeliği sona ereceğinden. Tüm üyelerimizin aidatlarını zamanında ödemesini talep ediyoruz, emlak müşavirliği kuralı tüm emlakçıların mesleğine sahip çıkması Türkiye genelinde olduğu gibi, taşınmaz ticareti yönetmenliği gereği alım satımlarda toplamda yüzde 4 komisyon + KDV,  kiralamalarda kiracıdan ve mal sahibinden yarı yarıya olmak üzere,  1 aylık kira bedeli + KDV olmak üzere uygulamaları gerektiğini önemle hatırlıyoruz.  Emlakçılık; sorumluluk, güven, bilgi ve memnuniyet demektir. Bu düşünceyle mesleğine sahip çıkan emlakçılarımıza hayırlı işler, bol bereketli kazançlar dilerim. Derneğimizin genel kuruluna katılarak şartlar ne olursa olsun mesleğinize ve derneğinize sahip çıktığınızı gösterdiniz. Katılımlarınız için teşekkür eder,  genel kurulumuzun öncelikle Manisa’mıza ve teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu. 
Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz’ün yönetim kurulunda İsa Özdemir, Mustafa Yılmaz, Nurer Dulkadir, Yılmaz Dumlu, Emine Kandak, Mustafa Arık yer aldı. Denetim kurulunda ise Mahir Arslan, Özlem Yeşilçimen, Ercan Karataş yer aldı.

Editör: TE Bilişim