Öte yandan proje kapsamında Yunusemre Belediyesi ve İşkur desteğiyle ayakkabıda saraç dikimi için çırak yetiştirmek ve kadınlara yönelik eğitim vermek amacıyla da kurslar verilecek. 21 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz’da bitecek olan kurs sonunda başarılı olanlara belgeleri takdim edilecek.  Kurs Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda gerçekleşecek. Firmalarda çalışacak çırak bulanamadığını belirten Manisa ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçın düzenlenen projeler hakkında bilgi verdi.  Akçın,  Ali Pişken ve M. Murat Kalın’ın proje sorumlusu olarak seçildiğini belirtti. 

Günümüzde e-ticaretin hızlı bir şekilde geliştiğini ifade eden Akçın, verilecek olan kursun önemli olduğunu kaydetti. Akçın,  “Kümeleşme ve URGE bilinen bir proje için başvuru yaptık. Projemizin ilk adımını en alttan başlattık. Firmalarımızı aradık katılanlara teşekkür ettik. İnşallah kursumuzda da hepsi belgelerini alır. Bunun akabinde Sayın valimizde bizi ziyaret etti. Gereken bilgileri arz ettik.  Üst kuruluşlarımızdan da destek isteyeceğiz. Eskisi gibi firmalarımızda çırak yetişemediği için bulamıyoruz. Bu kursu açmamız gerektiğini düşündük. İŞKUR ve belediye ile de görüşmelerimizi yapıyoruz. Yasaklar olduğu için fuar yapamadık.  Biz başarılı olursak üyelerimize faydalı olacağız.  Deri ayakkabı konusunda Manisa olarak 1 numara olduğumuzu düşünüyoruz. Görsellik olarak aynı taban aynı deri olsa da diğer iller bizdeki görselliği çok yakalayamıyor. Bundan biz mutluluk duyuyoruz” dedi.
Kursların 21 Haziranda başlayıp 2 Temmuz’a kadar devam edeceğini ifade eden. Bu 10 günlük kursta inşallah katılan tüm kursiyerlerimiz belgelerini alır. Biz bundan memnuniyet duyup diğer projelere geçiş hakkımız doğacak.  İşimiz için bu projeler gerekli olacak devamını üyelerimiz için her zaman getireceğiz. Esnaflarımız zor durumda. Hafta sonu perakendelerimiz de kapalı olduğu için istedikleri satışları gerçekleştiremiyor. Umarım bu süreçten kurtuluruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim