Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos’ta Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’de son bulacak olan Kurtuluş Savaşı’ndaki ‘Büyük Taarruz Atlı Birlikleri’ yürüyüşünü canlandıran 10 kişilik ekip Manisa’nın Selendi ilçesindeki kurtuluş etkinliklerine katıldı.
Selendi’nin kurtuluşuyla birlikte Manisa sınırlarına giren atlı birlikler ekibi 4 Eylül’de Kula, 5 Eylül’de Salihli’de 8 Eylül’de de Manisa olacak. Günde ortalama 40 kilometre yol yapan atlı birlikler yürüyüşlerini Menemen üzerinden giderek 9 Eylül’de İzmir’de tamamlayacak.
Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Manisa İl Şube Müdürü Uğur Bayil, “26 Ağustos 1922 tarihinde Afyonkarahisar Kocatepe’de başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle neticelenen istiklal Savaşımızda süvarilerimizin gittiği güzergahta ‘Büyük Taarruz atlı birlik’ yürüyüşü bu yıl ilk defa canlandırılıyor. 10 süvari ve 10 at Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden başladıkları yolculukta Selendi ilçemize gelerek kurtuluş etkinliklerine katıldı. Ekibimiz yarın (4 Eylül’de) Kula, 5 Eylül’de Salihli, 8 Eylül’de Manisa’dan geçerek Menemen güzergahından 9 Eylül’de İzmir’e giriş yapacaklar.” dedi.

Kaynak: iha