Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) son dakika deprem açıklaması geldi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 17.08'de merkez üssü Ardahan'ın Göle ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Bu depremin ardından saat 19.16'da ise 4,3 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'da da hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrası biri 4,0 olmak üzere, toplamda 10 artçı deprem meydana geldiği bildirildi. 

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem, Kars ve Erzurum'da da hissedildi. Çok sayıda kişi evlerinden panikle dışarı çıktı.

Depremde, Küçük Altunbulak köyündeki taş yapılı 2 evin duvarları yıkıldı.

Evindeyken depreme yakalanan ve üzerine taş parçaları düşerek yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca köyde hayvanların bulunduğu bazı ahırlar da yıkıldı.

Öte yandan köy yolundaki bazı noktalara ise sarsıntının etkisiyle kaya parçalarının düştüğü görüldü.

Evinin duvarları yıkılan Mehmet Kel, AA muhabirine, hayvanlarının gelmesini beklerken depremin olduğunu belirterek "Her taraf darmadağın oldu. Gözümüz kapandı, bir şey göremedik." dedi.

VALİ ÖNER'DEN AÇIKLAMA

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremin ardından ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirterek, "Araştırıyoruz, ekipleri yönlendirdik. Tarama yapıyoruz, şu an için bize ulaşan bir olumsuzluk yok" dedi.

''BAZI EVLERDE HASAR VAR''

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, deprem nedeniyle ilçe merkezinde yıkım olmadığını açıkladı.

Gültekin, şiddetli bir deprem olduğunu belirterek ''Şu ana kadar yıkılan bina bilgisi gelmedi. Bazı evlerde hasar var'' diye konuştu.

İlçe merkezi ve çevre köylerde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama

Editör: TE Bilişim