Ege'de yaşandı! Yol verme tartışması meydan savaşına döndü! Ege'de yaşandı! Yol verme tartışması meydan savaşına döndü!

Siyasi tartışmaların iyice alevlendiği son günlerde Altılı Masa Manisa İl Komisyonu üyeleri açıklama yaptı. 
Açıklama şöyle: 
Bizler güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyen partilerin Manisa çalışma komisyonundayız.
Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır.
Bu krizin sebebi kuşkusuz, “Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistem altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetimidir.
Bunun tek çözümü güçlendirilmiş parlamenter sistemdir.
Bizler, etkin ve katılımcı ve katılımcı bir yasama, istikrarlı, şeffaf hesap verebilir bir yürütme, bağımsız ve tarafsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik adil bir sistem inşa etme kararlılığı içindeki partilerin il temsilcileriyiz.
Önemli olan tüm farklılıklarımızla beraber “biz düşüncesini, temel hak ve özgürlüklerin, Avrupa konseyi ve Avrupa birliği formları çerçevesinde güvence altına alındığı, bireylerini eşit ve özgür vatandaş olarak düşüncelerini özgürce ifade edebildiği ve inandığı gibi yaşayabildiği bir Türkiye’yi inşa etmenin Manisa’daki bileşenleriyiz.
Hedefimiz kamu yönetiminde şeffaflık, eşitlik, tarafsızlık yolsuzlukla etkin mücadele edilmesi, siyasi etik kanunu ile siyasi makamların milleti hizmetten başka bir amacının olmamasını güvence altına almaktır.
Yarının Türkiye’sini inşa etmek için, milletimizin talepleri doğrultusunda merkezi adımın Manisa içindeki devamıyız.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yönetime kişiselliğe ve keyfiliğe yol açmış; Cumhurbaşkanına yasama yürütme ve yargıyı güdümü altına alan çok geniş bir denetimsiz yetkiler tanıyarak otoriter bir yönetim yaratmıştır.
Bizler anayasa devleti anlayışına aykırı demokratik hukuk devletini temelinden zedeleyen ve egemenliği şahsileştiren cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine döndüreceğiz. 
YASAMA
Yasamanın denetim fonksiyonu işlevsiz hale getirilmiştir. Meclise ait olan yetki (KHK) Cumhurbaşkanına verilmiştir. Bunların yeniden meclise verilerek bu kanunların denetimi sağlanacaktır. Hükümet başbakan ve bakanlar hakkında gensoru verme yetkisi getirilecektir ve hükümete hesap sorulması sağlanacaktır.
Bağımsız ve tarafsız bir yargı sağlanacaktır. Hakimler ve savcılar kurumu yeniden yapılandırılacak.
Bu konular ilgili masalarca, ilgili uzmanlarca titizlikle hazırlanıp ülkemizin geleceği için, bizde bu çalışmaları bundan sonra kamuoyuna millete aktaracağız.
Yaşasın güç birliği güçlendirilmiş parlamenter sistem…
CHP’den Bektaş Kılınç, Deva Partisi’nden Taner Kök, Demokrat Parti’den Şeref Konuklar, Gelecek Partisi’nden Ümit Demirci, İyi Parti’den Filiz Tuğçe Ayrancı, Saadet Partisi’nden Ferman Çabak açıklamaya imza attı. 


 

Editör: TE Bilişim