Pandemi döneminde çoğu iş yerlerimizin kapalı olduğu, çoğu işyerinin de açık fakat müşteri olmadığı bir konumda esnafa destek amaçlı bu kampanyayı başlattıklarını kaydeden Akyüz, “Yerel esnaftan alışverişinizi yapın ki esnafımız yaralansın gibi tabi burada konum itibariyle Manisa’da Büyükşehir, İzmir’de Büyükşehir ama İzmir’in gölgesinden bir türlü Manisa’yı kurtaramıyoruz. Bu konuda esnafımızda zarar görüyor, Manisa’mızda zarar görüyor. Biz de diyoruz ki burada kazanıp ta İzmir’de yiyen insanlarımız var ama burada çalışıp da İzmir’de ikamet eden kurum müdürlerimiz beyaz yakalı, sanayide çalışanlarımız ve üniversite de fakat alışverişinizi de ne olursunuz buradan yapın, gidin diye. Çünkü milli duygular çerçevesinde eğer bir yerde parayı kazanıyorsak başka yere götürüp de harcıyorsan bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bunları mümkün olduğu kadar gerek ziyaretlerimiz de, gerek bire bir görüşmelerimiz de söylüyoruz. Ama son zamanlarda bu söylemlerimiz netice aldığını düşünüyorum” dedi.

Vatandaşların esnafa sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunan Akyüz, “Çoğu kişiler İzmir’de bazı sebeplerden dolayı biz burada oturmasın, ikamet etmesin demiyoruz. Ama alışverişlerini buradan yaptıklarını görüyoruz. Bunları kendileri de ispatlıyorlar. Bunlardan mutlu oluyoruz. Biz de diyoruz ki bu zor günde de vatandaşlarımıza da buradan sesleniyoruz. Size her türlü güler yüzlü davranan, sizin evinize, sokağınıza, mahallenize sahip çıkan küçük esnaflarınız var. Eskiden dediğimiz gibi, bir bakkal amca dediğimiz gibi evin anahtarını teslim ettiğiniz, çocuğunuzu teslim ettiğiniz çoğuma göz kulak ol dediğiniz esnafımızdan yaşaması için yerel bazda esnafımızdan alışveriş yapılmasından yanayız. Tabi burada bir sürü çalışmalarımız var. 

Her sokağın içerisinde büyük kuruluşların yavru kuruluşları bulunduğuna dikkat çeken Başkan Akyüz, “ Maalesef buna engel olamadık.  Marketler yasası bir türlü çıkmadı. Ama şuam tekrar bir çalışma içerisine girdik. Bazı marketlerde bazı malzemelerin satışının yasaklanacağı konusunda bizi mutlu eden konular var. Bunları yakından takip ediyoruz. Biz tabi ki bunlarla mücadele edemediğimiz gibi bunların yanında sokağında bir sürü yavru kuruluşlar açılıyor. Esnafımız da her şey var. Eğer yerleri olsa bunlar traktör lastiğine varasıya kadar koyarlar.  Çünkü yok yok. Ama özel günlerde olsun, okul açıldığı zamanlar olsun. Traşını berberde olacaksın, etini kasaptan alacaksın. Eğer bildiğin, tanıdığın, düzgün bir berberden tıraş olursan kel olmam mümkün değil. Bildiğin kasaptan etini alırsan zehirlenmen mümkün değil. Bunları görüyoruz, tespit ediyoruz. Bizim kasap esnafımız hijyene uygun, fırın, ekmek gibi yani gıdayla ilgili ağırlıklı olarak bizim esnafımız her zaman Ahi Evran kültüründen geldiği için halkını da sahip çıkıyor, vatanına da sahip çıkıyor, ticaretine de sahip çıkıyor. Burada günlük ve taze malları sattığını biliyoruz, tespit ediyoruz. Bizde biliyoruz ki alışverişinizi yerel esnaftan yapın ki esnafımız canlı kalsın. Hele bu pandemi döneminde böyle bir kampanya düzenledik. Böyle bir kampanyayı sağ olsunlar ilçelerimizdeki odalarımızda uygulamaya başladı. Biz bundan mutlu oluyoruz. Biz sadece halkımıza esnafımıza sahip çıksın diyoruz. Yani kapınızın önündeki, sokağınızdaki veya mahallelinizdeki her ne küçük esnaf olursa olsun, gıda olsun, giyim olsun, kırtasiye olsun ne olursa olsun bunlara sahip çıkalım ki bunlar yaşasın. Aynı şekilde esnafı yaşatalım ki var olsun, devletimiz yaşasın. Az da olsa çok da olsa vergisini, primini ödeyen esnafımız var. Esnafımıza sahip çıkmak için kurum olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızdan da sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim