Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı

Tek listeyle gerçekleşen genel kurulda güven tazeleyen Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kan, genel kurulda yaptığı konuşmada katılan herkese teşekkür etti. Kan, “1 Ağustos 2021 tarihinde üyelerimizin destekleriyle başkanlığa seçildik. Kooperatifimizin ortak sayısı 799’u gösteriyordu. Bugün itibariyle 304 artarak bin 103 sayına ulaştık. Amacımız Saruhanlı esnafına bu hazine yardımlarından daha fazla faydalanmasını sağlamak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Göreve geldiğimizde kooperatifimizin finansman hacmi 58 milyon liraydı. 2022 yılı sonunda toplam finansmanımız 129 milyon lira artışla 187 milyon liraya yükselmiştir. Takip oranımız yüzde 5-6 civarındadır. Takip oranımızın bu kadar düşük olması ortaklarımızın borçlarını zamanında ödemesiyle olmuştur. Genel kurulumuz esnaflarımıza tekrar hayırlı olsun” dedi. 
Divan başkanlığını yapan Alaşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Çataldere, Saruhanlı’daki esnaf kooperatifinin Türkiye’deki bin kooperatif arasında birinci derece risk grubunda bulunduğunu 500 bin liraya kadar verdiğini söyledi. Bu krediyi her kooperatifin veremediğini belirten Çataldere, Ali Kan başkanlığındaki Saruhanlı Esnaf Kooperatifi’nin bunu verdiğini kaydetti, takip oranının Türkiye’deki kooperatiflerin altında olmasının önemli olduğunu bununda Saruhanlı esnafının borcuna sadık olduğunu gösterdiğini vurguladı. Çataldere, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. 
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kan’ın yönetim kurulu listesinde Arif Bilek, Ramazan Uzundal, Recep Kavazoğlu ve Kürşad Coşkun yer aldı.

Editör: TE Bilişim