Filizkan yayımladığı mesajda, “10 Ocak Milli Birlik Komitesinin 4 Ocak 1961 tarihinde gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmaları, toplu sözleşme, grev hakkı yönünde düzenlenmesi ve yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde Resmi gazetede yayınlanması ile bu tarih çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaya başlandı” dedi. 
GELECEK AÇISINDAN KAYGILAR ARTTI 
10 Ocak 1961’den bugüne 57 yılın geçtiğini kaydeden Filizkan, “Bu günü özellikle son yıllarda bariz ve belirgin bir şekilde kutladığımız bir gerçek. Ancak geçen 57 yıllık süre zarfında, medya sektöründeki gelişmeler, tekelleşme süreci, yayın organlarının tarafsızlıklarını yitirmeleri, siyasete angaje olmaları, çalışan emekçilerin yıpranma paylarının ortadan kaldırılması, toplu sözleşme ve sendikalaşmanın önünün kesilmesi yanında özellikle 2018 yılında yazılı ve görsel basında ekonomik nedenlerle girdi. Maliyetlerin artması ile çalışan gazeteci sayısının işsiz kalmasına neden oldu. Bu sektörde de; güven bunalımı ve gelecek açısından kaygıları artırdı. Bu nedenler çalışan gazeteciler gününü anlamsızlaştırma derecesine getirdi. Gazeteciliğin demokrasinin en temel kurumlarından biri olduğu günümüzde basın özgürlüğü demokrasi rejiminin teminatıdır. Basın özgür olduğu sürece demokrasi gelişir. Basın, demokratik hayatın vazgeçilmezi olarak insanlık tarihinde önemli görevler üstlenmiştir. Yazar Ziya Gökalp’ın deyimi ile 20. Yüzyılın en önemli kuruluşu olan gazeteler sözü ile biz Basın mensuplarının daha özgür şartlarda ve haklarını kullanabilecek şekilde çalışmasını arzumuzdur. Bu yönde yapılmakta olan ve yapılacak çalışmalara her zaman destek olacağız” dedi.  
OLAYLARI İYİ VE TARAFSIZ YANSITMALIYIZ 
Filizkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyunun bilgilendirilmesi için günün her saatinde mesai kavramı gözetmek sizin çalışan gazeteciler yaşanan olaylarında bir aynasıdır.  Olayları basın çalışanları olarak objektif şekilde ve okurların aydınlanması yönünde ne kadar iyi ve tarafsız yansıtırsak gazetelerimizin de okur sayısını artırırız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini, samimiyetle yazmalıdırlar. Manisalı gazeteciler olarak ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıktları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımız, Geçmişte olduğu gibi bugünde haberlerimizle, tarafsız ve doğrunun yanında yer alarak mesleğimizi sürdürmek ve meslektaşlarımız n daha iyi şartlara kavuşması dileği ile gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarımızı rahmetle anıyorum.”

Editör: TE Bilişim