Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama infial yarattı. Her fırsatta medeni kanunu eleştiren Edizer, bu kanunu yıkmak için savaş verdiğini belirterek, erkelere ikinci eşlerini almaları yönünde çağrıda bulundu.

İnfial yaratan bu paylaşım CHP'nin de gündeminde yer aldı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer'in açıklamalarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiğini duyurdu.

"KOCA, DUYDUĞU RAHATSIZLIĞI İFADE ETTİ"

Özel yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız" dedi.

GÖREVDEN ALINDI

Son bilgiye göre Ali Edizer görevden alındı.

ÖZEL'DEN YANİ AÇIKLAMA

CHP'li Özel'en yeni açıklama geldi. Özel, "Rahatsızlık ve tepkimizi dün akşam aktardığım Sn. Bakan'ın ifade ettiği gibi, GATA Başhekim Yardımcısı hakkında soruşturma açıldı ve sözleşmesi feshedildi. Bu adım önemli ama yeterli değildir, bu tip kişilerin kapıdan giremeyeceği, liyakate dayalı kamu yönetimi olmazsa olmaz" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim