Manisa Galericiler Sitesi’ne ziyarette bulunan Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, esnafların sorunlarını dinledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ak Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz ve Ak Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu da Baybatur'a eşlik etti. Sitenin uzun yıllardır Manisa’nın ticari hayatında var olduğunu belirten Murat Baybatur, yeni bir galericiler sitesi için girişimlerin olduğunu ifade etti. 
Esnaflar adına Baybatur’a sorunları aktaran Site Başkanı Arif Diz, Ticaret Bakanlığı tarafından galerici esnafına satış yetkisi verdiğini, ancak al-satçıların hiçbir vergiye tabi olmadan araba alıp sattığını ifade etti  
Başkan Diz şunları söyledi: “Ticaret Bakanlığı’nın 2.El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliği, 3 yıl boyunca ertelenip 15 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Ticaret Bakanlığı’nın iş yeri bulamayan yetki belgesi alamamış esnaf arkadaşlara iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı için Ticaret Bakanlığı tarafından geçici ruhsat verilmektedir. Bu da iş yeri olan ve kira stopaj ödeyen iş yeri sigortası yapan esnaf arkadaşlar için haksızlıktır. 
Her önüne gelen kayıt dışı olarak tabir ettiğimiz kişiler dahil araç alım satım yapmaktadir. Bu da ikinci el araç piyasasının ciddi anlamda yükselişine sebep vermektedir. 5 tane noter bulunan ilimizde geçen ay 4900 araç satılırken bunun sadece 500 adedi Galericiler Sitesinde satılmıştır. Diğer 4 bin 400 aracın çoğu kayıt dışı alınıp satılan araçlardır. Bu durum esnafımızı ve devletimizi vergisel anlamda zarara uğratmıştır.” dedi.  

Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Editör: TE Bilişim