Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un İyi Parti İlçe Kongresine katılmasıyla başlayan tartışma mahkemeye taşınıyor. Bem-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Cengiz Şişmanlar, Akyol’un İyi Parti kongresine karılmasına set eleştirilerde bulunarak, “Hayır olsun başkan. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. 3 dönem engeline mi takılıyorsun. Vekil olmazsam korkusu mu bu? Garibim Cumhurbaşkanımız savaşsın, siz buralarda boy gösterin. Hayırdır.” ifadelerini kullanmıştı.  Şişmanlar, Muhammet Akyol’un İyi Parti’ye geçiş yapabileceğini de ima etmişti. 
Şişmanlar bir açıklama daha yaparak şu ifadeleri kullandı: “Üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır. Dik duruşuyla her zaman üyelerinin yanındadır. Mobing ve baskıcı zihniyete karşıdır. Kendi menfaatleri doğrultusunda yapılan, bu davranışı ve baskıyı, kınıyorum. Biz çalışanlar bunu hakketmiyoruz. Gördes... Siz gol attığınızı düşünün.”   

AKYOL: SUÇ DUYURUSNDA BULNACAĞIM 
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, son günlerde şahsı hakkında açıklamalarda bulunan Manisa Bem-Bir-Sen Temsilcisi ve Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Akyol’un açıklaması şöyle:  
Kötü söz, iftira ve hakaret sahibine aittir. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü ve Bembirsen Başkanı Cengiz Şişmanlar, sadece şahsımı değil mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Gördes’i ve Gördeslileri hedef almıştır. 
İftira ve hakaret dolu söylemlerini Manisalı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu üzerinden şahsımı hedef alarak, çeşitli söylemlerde bulunan ilgili şahsı çok fazla dikkate almadık. Ardından çalışma arkadaşlarımız bu şahsa tepki amacıyla aldıkları kararla tepkilerini gösterdiler. Bunun üzerine hakaretlerini iftira düzeyine çıkardı. 
Amacının sendikal faaliyet olmadığını anladık.
Bunun ardından ilgili kişi şahsıma yönelik iftira ve karalama kampanyasına yenilerini ekledi. Yaptığı paylaşımların ve iftiraların sendikal faaliyetlerle hiçbir alakası yok. İstifa ederek farklı partilerden belediye başkanı adayı olacağıma, mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Ak Parti’mize ihanet edeceğime kadar birçok iddiada bulundu. Bu iftiralardan sonra tekrar anladık ki bu şahsın amacının sendikal faaliyetler olmadığı açıktır. Bu iddialara inanmak ve bunları gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşmak sıra dışı bir akıl tutulmasıdır. Üstüne üstelik bu iftiralarını planlı bir şekilde yerel basına anlık servis ederek, konuyu farklı boyutlara getirmiştir. Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Şahsımı ve temsil ettiğim makamı hedef alan bu iddialar, iftiralar ve hakaretler hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağım. 
Gördes yiğitlerin diyarı, kahramanların şehridir.
Gördes küçük ve güzide bir ilçe, aynı zamanda Manisa’nın en kahraman şehridir. Tarihinde Şehit Makbule Hanım gibi parti Pehlivan gibi nice kahramanları barındıran Gördes’imizin büyüklüğünü tartmak kimsenin haddine değildir. Gördes’imiz Kuvay-ı Milliye ateşini gururla körükleyen, vatanımız ve milletimiz için her türlü fedakârlığı göze alan kahraman inanların şehridir. Gördes’imizi ve belediye başkanlığımızı nüfusuyla kıyaslayarak, son derece önemli bulduğumuz muhtarlık makamıyla bir tutması ve alay edercesine küçümsemesini de Gördesli vatandaşlarımıza, Manisa’da yaşayan Gördesli hemşerilerimize velhasıl tüm kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”  
SEN SORGULAYAMAZSIN 
Ak Parti Gördes İlçe Başkanı Rıza Dilcan’ da yaptığı paylaşımla Şişmanlar’a tepki göstererek, “Başkanımızı karalamaya değersizleştirmeye ne gücünüz ne de bilgi ve beceriniz yeter” dedi. Sözü edilen ve hedef alınan başkanın partilerinin başkanı olduğunu dolayısıyla açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Dilcan; “Birkaç gündür gerek sosyal medyada gerekse bazı yerel basın organlarında bazı şahıslar tarafından aslı astarı olmadık iftiralar atılarak, planlı ve hesaplı şekilde Belediye Başkanımızı ve Gördes’imizi küçük düşürmeye ve değersizleştirmeye yönelik paylaşım ve yorumlar yapılmaktadır. Başkanımızı karalamaya değersizleştirmeye ne gücü yeter nede bilgi ve becerisi… İyi Parti İlçe Başkanı Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ederek kongreye davet etmiştir. Kaldı ki partilerin birbirlerinin kongrelerine davet etmesi gayet normaldir. İyi Parti Gördes İlçe Teşkilatı da Ak Parti’mizin kongresine katılmıştır. Kaldı ki kongrelere katılmamızı bir sendika temsilcisinin sorgulama hakkı yoktur. Biz davamıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan bunun için canla başla çalışan büyük bir aileyiz. %40’larda olan oyumuzu 2019 seçimlerinde %62’ye çıkararak Manisa’da rekor kıran ve son yerel seçimlerde birinci olan bir teşkilatız” Dedi.

Bitcoin'de sert düşüş! Bitcoin'de sert düşüş!


 
 

Editör: TE Bilişim