Ankara'nın Altındağ ilçesinde önceki gün çıkan kavgada bıçaklanan iki gençten biri hayatını kaybetti. Zanlılar mahallede yaşayan Suriyelilerdi, tansiyon yükseldi. Dün akşam geç saatlere kadar devam eden olaylar polisin müdahalesiyle bastırıldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, olaya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Emirhan Yalçın kardeşimizin hayatını kaybettiği hadise hepimizi derinden üzmüştür. Güvenlik güçlerimiz Emirhan’ı katleden failleri yakalamıştır, yargı adaleti tesis edecektir. Failleri etnik kimliği üzerinden tanımlayan ve toplulukları hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorlar.

Millet olarak birliğimizi ve dirliğimizi hedef alan provokasyonlara karşı sağduyulu olmalıyız. Sosyal medya üzerinden yapılan yalan haber ve dezenformasyonlara dikkat etmeliyiz. Adaleti tesis etme yükümlülüğüne sahip yargı kurumları görevlerini yapacaktır. İnsan canına kastedenler gereken cezayı alacaktır.''

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Salı günü yaşanan kavgada yaşamını yitiren 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın cenaze töreni öncesi yabancı uyruklu kişiler güvenlik gerekçesiyle mahalleden tahliye edildi.

Battalgazi Mahallesi'nde toplanan kalabalık, yabancı uyrukluların iş yerlerinin camlarını kırdı, kepenklerini parçaladı. Polis ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemi alırken, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada da,"Altındağ ilçemizde meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu sona ermiştir" denildi. Önceki gün yaşanan bıçaklama olayında yaralanan Ali Yasin Güler'in tedavisi ise hastanede sürüyor.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, çıkarıldıkları mahkemece "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklandı.

Editör: TE Bilişim