18 Mayıs sabahı Manisa’dan Samsun’a  hareket eden grup; akşam saatlerinde Samsun’a girdi. Gece Samsun’da konaklayan grup 100.Yıl etkinliklerinin yapılacağı noktaları inceledi, bir gün öncesinden şehre akın eden; sporcular, motor yarışçıları, amatör sanatçılar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile amaçlarına yönelik istişareler etti.
Rotaları ve amaçları  hakkında bilgi veren İşadamı aktivist Hasan Balcı Atatürk´ün Samsun´a hareket edişinin 100. Yılında, bireysel olarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdiklerini, Gazi Mustafa Kemal’in Milli Mücadele yolunda ayak bastığı her toprağın milimetre karesini karış karış gezeceklerine, tarihe tanıklık edeceklerine  vurgu yaptı.
 
10 ŞEHİR, 20 İLÇE, ONLARCA MAHALLE
Seyahat hakkında bilgiler veren Balcı, “Yolculuğumuz çok yorucu. 5 gün boyunca geceli gündüzlü direksiyon sallamak, 10 şehir, 20 ilçe, onlarca mahalle ve nokta gezmek kolay değil. Ama Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda savaşarak aldığı ve Türkiye’nin kaderini değiştiren genelge ve kongrelerin yapıldığı şehirlere gitmek; bir Türk vatandaşı olarak görevimiz. O nedenle biz bu görevi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz ve onurla yapacağız. Biz de Mustafa Kemal Atatürk gibi Samsun’dan yola çıktık. Önce Amasya sonra, Çorum, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Uşak, Manisa ve son olarak İzmir  Hasan Tahsin Anıtı önünde yapacağımız basın açıklaması ile 5 günlük tarihi yolculuğumuza nokta koyacağız. Bu seyahat sırasında aynı zamanda;  20’yi aşkın ilçe, onlarca mahalle ve noktaya uğrayacağız, gerçekleri anlatacağız” diye  konuştu.

Atatürk’ün Devrimlerinde 2. Yüzyıla geçildiğine dikkat çeken Hasan Balcı, “Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri 19 Mayıs 2019 ‘da, yani bugünden  itibaren yeni bir yüzyıla başlıyor. Atatürk’ün Devrimlerinde 2. Yüzyıla başlıyoruz. Biz bu çok önemli dönüm noktasında üzerimize düşeni yapmak istedik. Bu başlangıcın görkemine, onun hatırasına uygun, onu diri tutacak bir girişimle tarihe bir not düşmek istedik.  Bu girişime emek veren başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bandırma Vapuruyla Milli Mücadele ruhunu ve meşalesini yaktığı bu  önemli günde ve takip eden haftada biz yollardayız. Güzergahımız açıklamamızın sonunda mevcuttur. Aracımızı gören herkesi, bizi durdurmaya ve bizimle istişare etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

2200 KM YOL KAT EDECEK
Yıllardır milli bayramlarda aracına monte ettiği Atatürk büstü ile resmi törenlere, kortejlere katılan aktivist  işadamı Hasan Balcı, 10 yıldır bu faaliyetini Manisa ve İzmir’de sürdürüyordu. Hasan Balcı kendine verdiği bu görevle, ilk defa Türkiye turuna çıkmış oldu. Hasan Balcı ve grubu 5 gün içinde; 10 Şehir, 20 ilçe, onlarca mahalle ve nokta gezecek. Yüzlerce vatandaş ile görüşecek, 2.200 Km. yol kat edecek.
 
 

Editör: TE Bilişim