Manisa’da uzun yıllardan beri süregelen ve kangren haline dönüşen otopark sorunu bugünlerde adeta kavga haline geldi.  Eğer bir uzuv kangren haline gelmişse, tüm vücuda sirayet etmemesi için soluğu hastanede alıyor ve o kangrenli bölgeyi kestirip atıyors

Manisa’da uzun yıllardan beri süregelen ve kangren haline dönüşen otopark sorunu bugünlerde adeta kavga haline geldi. 
Eğer bir uzuv kangren haline gelmişse, tüm vücuda sirayet etmemesi için soluğu hastanede alıyor ve o kangrenli bölgeyi kestirip atıyorsun. 
Manisa’da kangren olan otopark sorununa ne bir çözüm bulunuyor ne de bu sorun kangrenli bir sorun denilip kesilip atılmıyor. Sinirlerine hakim olamadığın anda bu kangren öyle bir hal alıyor ki, biranda kavgaya dönüşüveriyor. 
Nasıl mı diyeceksiniz? 
Aynen şöyle;
Aracınızla iş yerinize yada bir işiniz için başka bir yere gittiğinizde uyun bir yere park etmek için adeta kabeyi tavaf eder gibi cadde ve sokaklarda en az 7 tur atıyorsunuz. Aracınızı park edecek bir yer bulduğunuzda daha park etmeye kalmadan yanınıza bir görevli geliyor ve "Park ücretini hemen ödeyecek misiniz? Ödemeyecekseniz müdürüme haber vermek zorundayım aksi halde ben mağdur oluyorum" diyor. Hayır! dediğiniz de ise bu kez görevlinin hal, hareket ve söylemleri biranda değişiyor ve siz o anda sabırla yaklaşmazsanız eğer, kangren olan bu sorun işte tamda bu sırada kavgaya dönüşüveriyor. Bu sözünü ettiğim konu bir değil iki değil hep böyle. İster istemez de aklıma şu sorular geliyor. Bu görevlilerin başındaki amirleri her sabah iş başı yapmazdan önce görevlilere hitaben; "Vatandaşa asla taviz göstermeyeceksiniz, gözünüzü dört açacaksınız, gerektiğinde kuvvet kullanacaksınız" diye talimat mı veriyorlar? 
Şayet böyle bir talimat yoksa eğer; Bu görevliler bu cesareti, bu densizliği nereden ve kimden alıyor? 
Anlamadığım şey Belediye bizlerden otopark parası adı altında inşaat yaparken para almadı mı? Aldı hem parasını aldığın otoparkı yapmamışın, hem yolları daraltıp yeşillendireceğim diye ara sokaklardaki araçları kaldırmışsın ara sokaktaki araç stokunu ana caddeye taşımışsın hem şehrin trafiği keşmekeş duruma getirmişsin hem de vatandaşın hak etmediği bir tavırla karşı karşıya bırakıyorsun ve bu iş sabah 08.30 da başlıyor akşam pardon gece 19.30 kadar devam ediyor! 
Ne diyeyim araçları satıp eşek alacağız anlaşılan!!!
PARK ÜCRETİ ADI ALTINDA ALINAN PARALAR YASAL MI? 
Önceki gün bu konuyla ilgili araştırma yaparken şöyle bir haberle karşılaştım; Burdur Tüketicileri Koruma Derneği, Burdur Belediyesinin 8 Nisan 2010 tarihinde aldığı kararla kent merkezindeki bazı caddelerin otopark ilan edilip kiraya verilmesini öngören düzenlemenin iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesine dava açıyor. Mahkeme derneğin bu talebini reddediyor. İlgili dernek yerel mahkemenin kararını temyiz ediyor. Derneğin temyiz dosyasını inceleyen Danıştay 8. Dairesi , “Yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle düzenlemeyi iptal ediyor. Burdur Belediye Başkanlığı, Danıştay kararına, "Karar düzeltilmesi" talebiyle yine itiraz ediyor ancak Danıştay bu istemi de yerinde görmeyerek itirazı reddediyor ve karar kesinleşiyor. 
Dernek Başkanı Kemal Arslan, ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal nitelikteki bu kararla ilgili yaptığı açıklamasında ise şunları söylüyor; “Burdur Belediye Başkanlığı, Danıştay kararına, ‘Karar düzeltilmesi’ talebiyle yine itiraz etmiş, Danıştay bu istemi de yerinde görmeyerek itirazı reddetmiş, karar kesinleşmiştir. 
BURTUKODER olarak 5 yılı bulan bir hukuk mücadelesi sonucu, sadece Burdur’daki uygulamayı değil, tüm Türkiye’de cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasını durduracak emsal bir kararı çıkartmış bulunmaktayız. Yaşadıkları kentlerde bu sorundan rahatsız olan kişi ve kuruluşların talep etmeleri halinde, dava süreciyle ilgili belge ve bilgileri paylaşabiliriz” 
Burdur Tüketicileri Koruma Derneğini haklı bulan Danıştay 8.Dairesinin kararı, tüm ülke genelinde emsal bir karar teşkil etmiyor mu? 
Bu karar emsal bir karar niteliğinde ise eğer, park ücreti adı altında alınan paralar yasal mı yoksa yasal değil mi? Umarım bu sorulara cevap verecek bir muhatap bulabilirim. 
Bilinmesini de isterim ki; bu soruları Çetin Güngör olarak şahsım adına değil tüm Manisa kamuoyu adına soruyorum. 
Selam ve dua ile…