Haber: Diyar Aslan
Manisa’da çeyrek asırlık 25. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'na katılan MHP’li Belediye Başkanı Ergün ile Ak Parti’li Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik arasında fuar ziyareti boyunca sıcak diyalog dikkat çekti. Bir vatandaşın Ergün’e sarılarak ‘Ben Ak Parti’liyim’ dediği esnada araya giren Çelik, gülümseyerek “İttifak yapıyoruz, problem yok” dedi.
Bu yıl 478’cisi gerçekleşen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen 25. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
“İTTİFAK YAPIYORUZ, PROBLEM YOK”
Açılış sonrası gerçekleşen fuar gezisine Ergün ile Çelik arasında geçen ‘ittifak’ diyaloğu damgasını vurdu. Fuara, Uşak’tan geldiğini söyleyen Meliha Şahin isimli bir vatandaş Başkan Ergün’e sarılarak, ‘Allah razı olsun Başkan’ım. Ben de Ak Parti’liyim’ dedi. Bunun üzerine Çelik’i işaret eden Ergün, ‘Şehzadeler Belediye Başkanı’mız da burada, Ak Parti’liler’ diyerek, Çelik ile Vali Güvençer’i tanıttı. Hemen ardından sözü alan Çelik, gülümseyerek “Biz ittifak yapıyoruz, problem yok” ifadelerini kullandı. ‘İttifak’ çıkışını tebessümle karşılayan kadın, ‘Teşekkür ederim. Başarılar dilerim’ diyerek alandan ayrıldı.