Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı bu yıl 27. kez Manisalılarla buluştu. Türkiye’nin her yerinden katılımcısı olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından desteklenen fuar, Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde SNS Fuarcılık tarafından organize ediliyor. Fuarda; beyaz eşya, mobilya, hazır mutfak, çelik kapı, dekorasyon, gıda, yapı, iletişim, bilişim gibi birçok sektörden firma yer alıyor. Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen Covid-19 tedbirlerinin uygulandığı fuara maskeyle giriş yapılabiliyor. Stantların dizaynı sosyal mesafe ölçülerine göre ayarlandı.  Ziyaretçilerin sosyal mesafe kuralına uymaları sağlanırken, hijyen koşulları da titizlikle uygulanıyor.

Fuarda standı bulunan Alper Danışmanlık sahibi Nurullah Kılıç, Türkiye'de üreticileri yerli tohuma teşvil etmek için il il, fuar fuar gezdiğini söyledi. Yerli tohumun önemini anlatan Kılıç, "Bir avuç yerli tohum özgürlük demektir" dedi. Yerli tohumu Balıkesir'deki üreticiler yardımıyla ürettiklerini, paketleyerek piyasaya satıldığını kaydetti.

Hibrit tohumun ilacının farklı olduğunu söyleyen Kılıç, "Hibrit tohumun gübresi, zemin hazrılaması, ilacı farklıdır. 3'te 2'si sanayi bakımında kullanılıyor. Yani yurt dışına ihracatta biraz daha fazlasını alabilir miyiz  düşüncesiyle hibrit tohumlar yapılıyor. Ama o kokuyu hissedemiyorsunuz, serada yapılıyor. Bir günde domatesin kırmızı olabildiğini görebiliyorsunuz hibrit çalışmasıyla" ifadelerini kullandı.

Ata tohumundan da döz eden Kılıç, "Ata tohumunu destekliyoruz. Takas şenliğine davetlere gidiyoruz. Tohumu desteklemek için her yere giderim. Ata tohumlarını kavanozda tutarlarsa daha iyi olur ömrü uzar" dedi.

"BİREYSEL BİLGİLENDİRME ÖNEMLİ"

Bakanlığın desteklerinin son yıllarda arttığını belirten Kılıç, üreticiye tohum desteğin sevindirici olduğunu kaydetti.

Öğrencilere ilkokuldan itibaren yerli tohumla ilgili bilgi verilmesi gerektiğini dillendiren Kılıç, bireysel bilgilendirmenin artmasıyla toplumsal bilincin oluşabileceğini ifade etti.

FUARA DAVET

Üretici Nurullah Kılıç, 13 Eylül Pazar gününe kadar Fuar Merkezi'nde olacaklarını söyleyerek, üreticileri fuara davet etti. Fuardaki standından 120 çeşit bulunduğunu söyleyen Kılıç, yerli tohumun arttırılması için her türlü girişimi desteğe hazır olduklarını dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde devam eden fuar, 13 Eylül Pazar gününe kadar hafta içi 11.00-23.30 hafta sonu 10.00-23.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilişim