2021 yılı kuru üzüm sezonu başladı. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, 9 numara kuru üzümün taban fiyatının kilogram başına en az 16,5 TL olması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu. 

Başkan Yalvaç, “2021 yılı kuru üzüm sezonuna ne yazık ki sağanak yağış ve don olayı ile başladık. Tüm bu zararın üzerine bir de aşırı sıcak nedeniyle yaşanan zararlar dolayısıyla rekoltemizde ciddi bir düşüş meydana geldi. Tarımsal girdilerimizin en büyük kalemlerinden biri olan gübre, ilaç, elektrik ve motorinde yaşanan artışlar, çiftçimizin belini büktü. DAP gübresinde yüzde 158, ürede yüzde 120, elektrik faturalarında ise yüzde 50 ila 60 arasında zam meydana geldi. Doğal afetler nedeniyle yaşanan rekolte kaybı da göz önünde bulundurulduğunda, tüm gözler açıklanacak kuru üzüm taban fiyatındadır” dedi.

“FİYAT BEKLENTİSİ EN AZ 16,5 TL” 

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç son olarak şu ifadeleri kullandı, “Girdi maliyetleri ve doğal afetler nedeniyle ciddi bir ekonomik darboğaz içerisinde olan çiftçilerimizin beklentisi, 2021-2022 yılı kuru üzüm sezonunda 9 numara kuru üzümün kilogram başına en az 16,5 TL olarak açıklanmasıdır. Ancan bu fiyatla çiftçimiz bir nebze olsun ekonomik olarak rahatlayabilir. Tarım ve Orman Bakanımızdan talebimiz, 9 numara kuru üzümün kilogram başına birim fiyatının 16,5 TL olmasıdır. Bu vesileyle kuru üzüm sezonumuzun devletimize, çiftçilerimize ve ihracatçılarımıza bol, bereketli kazançlar getirmesini diliyorum”

Editör: TE Bilişim