Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bandırmalı çekirdeksiz kuru üzüm, 6111 (10 numara) için 14 lira, 6112 (9 numara) için 13 lira, 6113 (8 numara) için 12.50 lira, 6114 (7 numara) için 12 lira fiyat belirledi. Açıklanan fiyatlar üzüm üreticisinde hayal kırıklığına sebep oldu. Bu yıl kuru üzüm fiyatını en az 18 lira bekleyen üreticiler, fiyatların sessiz sedasız açıklanmasına da tepki gösterdi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da açıklanan fiyat hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üzüm üreticisinin haftalardır heyecanla beklediği alım fiyatının sessiz sedasız açıklanmasının akla mantığa sığmadığını aktaran Eryılmaz, “Üzüm üreticisi, çay ve fındık üreticisinin yanında adeta bir üvey evlat muamelesi görüyor. Çay ve fındık fiyatları mitinglerde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından coşkuyla açıklanırken, üzüm fiyatları ise TMO’nun sitesi üzerinden sessiz sedasız bir haberle duyuruluyor. Fiyatların sessiz sedasız açıklanması bir yana verilen fiyat ise daha enteresan. Enflasyonun zirve yaptığı, maliyetlerin alıp başını gittiği bir dönemde üretici, en az 18 lira beklediği üzüm fiyatı, TMO tarafından 14 lira olarak açıklandı. Bu 14 liralık rakam ise 10 numara olarak geçiyor ve sadece göstermelik. Bu fiyat üreticiye verilmiyor. En iyi üzümü dahi 13 liradan alınacağı aşikâr. Bu fiyatın akla vicdana sığar bir yanı yoktur. Açıklanan bu fiyat sebebiyle Alaşehir ve Sarıgöl bölgesinde yaş üzüm fiyatlarında da hızlı bir düşüş olacaktır. Bu kaçınılmazdır. AK Parti hükümeti üzüm üreticisini can evinden vurmuştur” dedi. 
  Manisa’ya gösterilen üvey evlat muamelesine artık son verilmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, “Manisalı bir Tarım ve Orman Bakanının üzüm üreticisine bu fiyatı reva görmesi, aslında onun ne kadar Manisa’dan uzak olduğunun bir göstergesidir. Manisalı Bakan adeta üzümün üzerine toprak atmıştır. Daha önceden törenlerle fiyat açıklayanlar bu sene sessizliğe gömülmüştür. Buradan soruyoruz. Belirledikleri fiyatı üzüm üreticisine açıklayacak kadar yüzü olmayanlar, yarın çiftçinin karşısına nasıl çıkacak” diye konuştu.

AKAN DA TEPKİLİ

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, açıklanan çekirdeksiz kuru üzüm fiyatına tepki gösterdi. Başkan Akan, “Çiftçiye reva görülen bu fiyat en hafif tabiriyle çiftçiyle dalga geçmektir” dedi. 
 Başkan Akan, TMO’nun açıkladığı kuru üzüm fiyatlarını sert bir dille eleştirdi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “TMO, çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını açıkladı. Buna göre 9 numara kuru üzüm 13 TL olarak belirlendi. Geçen sene bu rakam 12,5 TL’ydi. 1 yıl içerisinde girdi maliyetleri %60 ila %100 oranında arttı, doğal afetler çiftçilerin belini büktü. Tüm bunlara rağmen bu yıl açıklanan rakam tam bir fiyaskodur, en hafif tabiriyle çiftçiyle dalga geçmektir. Bu iktidar, üreticinin önündeki en büyük engeldir. Çiftçilerimiz açıklanan rakamdan çok büyük bir rahatsızlık duyuyor. Çiftçileri düşünmeyen, üreticilerin isteklerini yok sayan Tarım ve Orman Bakanı’nın o koltukta bir an bile oturmaması gerekmektedir. Biz üreticilerimizin her koşulda yanında olmaya ve hakkını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim