Üretim faaliyetlerine 1971 yılında Manisa’da üç kişiyle başladıklarını ifade eden Başkan Ünlü, bugün üç fabrikada 600 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. Pulluğun yakıt tasarrufu sağlayan modellerini üreterek sektörde farklılaştıklarını, yeni dönemde iç ve dış pazarda atağa kalkmayı hedeflediklerini kaydeden Ünlü, “Amerika’da çok büyük tarım arazileri mevcut. Bu arazilerde katma değeri yüksek, kombine tarım aletleri kullanılıyor. Biz de 3 yıl önce kurmuş olduğumuz Halit Ünlü Ziraat Aletleri fabrikamızda katma değeri yüksek, en zorlu şartlarda çalışmaya uygun kombine toprak işleme ekipmanları üretimi yapıyoruz. Kalitemize güvendiğimiz için, ABD gibi büyük pazarlarda payımızı artırmak için her geçen gün yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amerika pazarına girerek Ünlü Agrigroup’u bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yıllık cirolarının 300 milyon TL’yi aştığını ve 2020’de pandemiden dolayı satış hedefinin bu seneye devrolduğunu aktaran Ünlü, 2021 yılı için beklentilerinin 350 milyon TL ciroya ulaşmak olduğunu vurguladı. Bugün itibariyle 30 ülkeye ihracat yaptıklarını açıklayan Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türki Cumhuriyetler, Rusya, Moldova, Ukrayna, Avrupa (Belçika, Hollanda, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Polonya, İsviçre, Bulgaristan, İtalya, Malta), Makedonya, Kosova, Cezayir, Fas, Sudan, Etiyopya, Şili, Güney Kore, Irak, İran, Azerbaycan vs..Ağırlıklı olarak Moldova, Rusya, Azerbaycan, Irak, Cezayir, Bulgaristan ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat ülke sayımızı 3 yıl içinde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” 
Bu yıl tüm zorluklara rağmen yatırımların sürdüğünü belirten Ünlü, tarım teknolojisinde robotik üretime geçtiklerini ifade etti. Tüm yatırımların toprak işleme aletlerinin üzerine odaklandığını kaydeden Ünlü, “Toprak işleme ve ekim aletleri üretiyoruz. Ürün yelpazesinde adet bazında en çok pulluk bulunuyor ve şu sıralar günde 90-100 adet pulluk üretiyoruz. Kaliteye ve yüksek adette üretime odaklanmış durumdayız. Ciromuzun yüzde 30’unu Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Üretimi robotik ve otomasyon sistemleri ile sağlamaya çalışıyoruz. Otomasyon alanında 30 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Bu sistemleri kullanarak çiftçilerimize daha iyi hizmet sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim