Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde yaş meyve sebze sektörü şampiyonu Uçak Kardeşler firması 1.olarak zirveyi bırakmadı.
Ödülü firma ortaklarından Vahit Uçak aldı.
Ödül töreni sonrasında Sayın Ali Uçak, sektörde 1984 yılından beri faaliyet gösterdiklerini, işleme tesisleri, depoları ve üretim alanları ile sektörün önde gelen kurumsal firmaları arasında yer aldıklarını. Rusya, Kanada, Hollanda, Beyaz Rusya, Irak, Romanya’nın aralarında bulunduğu 27 ülkeye domates, mandalina, portakal, limon, üzüm, çilek, patlıcan, salatalık, kabak, nar, ayva, kayısı ve biber başta olmak üzere 50 farklı yaş meyve sebze ihraç ettiklerini ifade eden Ali Uçak, “şampiyonluğu üreticilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza armağan ediyorum.” dedi.
Kuruluşundan bu yana kırdığı ihracat rekorlarıyla ülke ekonomisine değer katan Uçak Kardeşlerin başarılarını sürdüreceğini ifade eden Ali Uçak‘ Başarılarımız tesadüfü değildir. Üreticilerimiz, çalışanlarımız, nakliyecilerimiz ve tedarikçilerimiz bir bütün olarak çalışarak başarıyı yakalıyoruz. Bu gururu, ürünlerimizi alın teri dökerek üreten üreticilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Her bir üreticimize ve çalışanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Bu gururu üreticilerimiz ve çalışanlarımıza borçluyuz
Uçak Kardeşler Ltd. Şti. diğer Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Uçak ve Vahit Uçak ödül töreni sonrasında birlikte yaptıkları basın açıklamasında; “Her yıl üretim ve ihracat için yeni yatırımları devreye alıyoruz. Türkiye’nin yaş meyve sebze üretim ve ihracatını arttırmak için yıllardır 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Hedefimiz ihracat çıtasını yükseltmektir.” dedi
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde Konuştu. İhracatçılara yeni bir finansman mekanizması kurulacağı müjdesini veren Erdoğan, "Kuracağımız ihracatı geliştirme fonu ile ihracatçılarımıza sağladığımız diğer desteklere ilave olarak sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim