Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ambalaj Atıklarının Yönetimi’nin mevzuatının yenilendiğini belirterek, “1 Ocak 2022 itibarıyla uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak” ifadesini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Ambalaj Atıklarının Yönetimi Türkiye’nin geri dönüşüm altyapısının gelişiminde büyük rol oynadığını aktararak mevzuatın yenilendiğini belirtti. Çevrenin korunması ve koruma çalışmalarının geliştirilmesi başta olmak üzere düzenlenen yeni mevzuatın hayırlı olmasını diledi.
Bakan Kurum, yeni yönetmelik ile tüm ambalaj atıklarının Sıfır Atık Yönetmeliği hükümleri esas alınarak sıfır atık yönetim sistemi dahilinde toplanacağını, geri kazanılabilir nitelikli ambalaj atıklarının düzenli depolama tesislerine gönderilmeyeceğini ifade etti.
Bakan Kurum, Yönetmelik ile ambalaj ve ambalaj atıklarının yönetiminden sorumlu kişi veya kuruluşların, bunların çevreye zararlı olabilecek etkilerinin azaltılması için gerekli tedbirleri almakla ve atık yönetiminden kaynaklanan her türlü çevresel zararın giderilmesi konusunda sorumlu olacaklarını vurguladı.
Kurum, ambalajın ve ambalaj atığının üretiminden tasarımına, pazarlamasından dağıtımına, yeniden kullanıma alınmasından geri kazanımına kadar tüm süreçlerde temiz ürün ve teknolojiler geliştirilerek çevresel risklerin azaltılmasına yönelim önleme faaliyetlerinin uygulanacağını aktardı.
“İçecekler öncelikli olmak üzere ambalajlı ürünler depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak”
Kurum, paylaşımının devamında şunları kaydetti:
“1 Ocak 2022 itibarıyla uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak.”

Editör: TE Bilişim