Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın patateste iç tüketimin artırılmasına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan istediği desteğin olumlu bir şekilde değerlendirilmesi, patates üreticilerinde heyecan yarattı. 

Manisa'da Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Milli Savunma Bakanlığı’nın Kuvvet Komutanlıkları’na yemek listelerinde patates tüketiminin artırılmasına ilişkin talimat vermesinin ardından Salihli’deki üreticileri yerinde ziyaret etti. 

Patates üreticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Yalvaç, “Patates üreticilerimizin en büyük sorunu iç pazarda yaşanan kısır döngüydü. Buna ilişkin TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar düğmeye bastı ve toplu gıda tüketiminin olduğu yatılı okullarda, kışlalarda, işyerlerinde yemekhanelerde çıkartılan yemek menülerinde patatese daha fazla yer verilmesinin büyük önem taşıdığına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’na yazı gönderdi. Milli Savunma Bakanlığımız da bu kapsamda Kuvvet Komutanlıklarına yemek listelerinde patates tüketiminin artırılması yönünde teşvik edici talimatın verildiğini ifade etti. Bu destek, patates üreticilerimiz için çok önemli” dedi.

PATATES ÜRETİCİLERİ ZİYARET EDİLEREK BİLGİLENDİRİLECEK

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç son olarak şu ifadeleri kullandı, “İlçemizdeki tüm patates üreticilerimizi ziyaret ederek TZOB Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın patates için yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendireceğiz. Verilen destek kararlarıyla patates üreticileri milli ekonomimizi güçlendirecek. Biz Salihli Ziraat Odası olarak tüm üreticilerimizin 7 gün 24 saat boyunca hizmetindeyiz” 

Editör: TE Bilişim