Verdikleri krediler sayesinde kadınların kendi ekonomilerini kazandığını ifade eden Mikrokredi Manisa Şube Yöneticisi Ayşe Çakıcı, “2009 yılından beri bugüne kadar 3 bin 627 kadına 4 milyon 102 bin 147 TL kredi verilmiştir.  Mikro kredi dar gelirli kadınlarımıza gelir getirici faaliyetlerde bulunması durumunda onlara verdiğimiz küçük sermayedir. Mikrokredi ilk olarak 2003 yılında Diyarbakır’da uygulanmaya başlanmıştır. Manisa şubesi 2009 yılında faaliyete başlamıştır. Şu an aktif kredi alan 320 kadınımız bulunuyor.  Manisa şubesi olarak Salihli, Saruhanlı, Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre’de bulunan girişimci kadınlara destek olmaktayız” dedi. 
Gelir getirici faaliyette bulunmak isteyenlere mikro kredi verdiklerini kaydeden Ayşe Çakıcı, “Mikro krediyi almak isteyen kadınların mutlaka gelir getirici faaliyetlerde bulunması gerekiyor ve tek başına kredi alamamaktadır.  Aynı mahallede güvendiği 5 arkadaşı ile birlikte bir grup kurarak başvurup alabilir” diye konuştu. 
Kredi alan mikro girişimcilerden Mürvet Çakar, aldığı 3 bin TL kredi ile kozmetik işi yaptığını ve aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi. Naime güler Soğancı evinde terzilik yaptığını ve 3 bin TL kredi aldığını belirtti.  Bir diğer kredi alan Münire Çelik ise aldığı krediyi el işi yapımında krediyi kullandığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim