Sürdürülebilir kalkınma farkındalığı ve çevresel duyarlılıkilebirlikte, sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verdiklerini belirten Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, “Bir Adım Önde” sloganı ile çıktıkları sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde ekonomik, teknolojik, çevresel ve sosyal alanlarda bir yol haritası oluşturduklarını açıkladı.
ESG (Environmental, SocialandGovernance) kısaltmasıyla tanımlanan çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (yönetişim) temelli yatırımların geçmişte de önemli olduğunu ancak bugün şirketlerin gelecekte daha dayanıklı olması için yürütülen çalışmalar çerçevesinde daha da anlamlı hale geldiğini belirten Başkan Sait Türek, “ESG yatırımları kurumlar, kuruluşlar, şirketler ve gezegenimiz için artık bir zorunluluk. Biz de bu zorunlulukların bilincinde olarak, hızla değişen günümüz koşullarında uzun vadeli değer yaratacak çalışmalar yapmak üzere bir yola çıkıyoruz” dedi.
Manisa OSB’nin tüm sürdürülebilirlik çalışmalarını yönetecek bir Sürdürülebilirlik Kurulu oluşturduklarını açıklayan Türek,“Kurulumuz sürdürülebilirlik konusunu bütünsel olarak elealacağı çalışmaları ile daha iyi bir dünya için çalışmayave üretmeye devamedecek” diye konuştu.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sürdürülebilirlik Kurulu, kurumsal sürdürülebilirlik ilkeleri ve iklim değişikliğine ilişkin kurumsal politikaları ve stratejileri belirleyecek; iş süreçlerini belirlenen politikalar ve stratejileriyle uyumlayarak; sürdürülebilirlik değerlendirmelerinitakip edecek. 
Kurul, Birleşmiş Milletler’in küresel sözleşmesi olan ‘17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ile uyumlu çalışmalar yürütecek.

Editör: TE Bilişim