Üreticilerden Hüseyin Selek, kirazların güzel olduğunu ilk başlarda fiyatların 30-40 lira arasında olduğunu, ancak sona yaklaştıkça fiyatların düştüğünü kaydetti. 
Tüccarlardan Ahmet Kırlı, “Bu kirazları Arap ülkelerine, İtalya’ya, Rusya’ya gönderiyoruz. Her gün bir ülkeye 1 tır gönderiyoruz. 2 tıra çıkarmaya çalışıyoruz. Siparişlere göre hareket etmeye çalışıyoruz.  Salihli 0900 Ziraat" cinsi kiraz daha çok ilgi görüyor. Napolyon kiraz çeşidi ise sanayiye gidiyor. Salihli kirazının kilosu 8 ila 10 lira arası değişiyor. Yaylalarda kiraz hasadı başladı. Orası da 10-15 gün devam eder sonra biter. Honaz’da kiraz başladı. Burası bittikten sonra Afyon başlayacak. Maraş, Denizli, Niğde böyle gidiyor. Böylece kiraz sezonu 3 ay devam ediyor. Bizim buralarda verim çok iyiydi. Biz 30 liradan başladık. Bizim burası 20-22 lira arasıdır.  22 liraya tekabül etmiştir. Afyon başladığında 5 lira olur. Buradaki çiftçi güzel para kazandı. Bizim haricimizdekiler biraz zorlanacak” diye konuştu. 
Kirazları Kuzey Irak’a gönderdiklerini ifade eden tüccarlardan Ferdi Kaya, “Bu sene herkesin yüzü güldü. Fiyatlarımızda çok güzel gidiyor. Yurt dışı ihracatçıları da çok memnun” dedi. 
Tüccarlardan Şenol Onur ise, buradan aldıkları kirazları Giresun haline gönderdiklerini belirterek, fiyatların ilk başta iyi olduğunu şimdi ise 3 ila 10 lira arasında değiştiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim