Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin Aralık ayı içerisinde açıklanacağını söyledi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. 

Başkan Akan, “AK Parti, Türkiye’ndeki 82 milyon vatandaşımız üzerinde daha önce eşi benzeri olmayan bir ekonomi sistemi denemeye çalışıyor. Bu deneme vatandaşlarımızın cebindeki paranın her geçen gün daha da ağır bir şekilde erimesine neden oluyor. Vatandaşlarımız enflasyon karşısında ekonomik krizi her geçen gün iliklerine kadar hissediyor. Ekmeğin 4 TL olacağının söylendiği bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Enflasyon almış başını gitmiş durumda. Üreticilerimiz hammadde alamayacak duruma geldi. Raflarda bir gün önce satılan ürünü ile bir gün sonra satılan aynı ürün arasında fiyat farkı oluşuyor. Böyle bir ekonomik kriz ortadayken, erken seçime gidilmesi artık zorunludur” dedi.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “ asgari ücret görüşmelerinde son durum aralık ayında belli olacak. Türkiye’de enflasyondan etkilenen en büyük kesimlerden biri asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız. Böyle bir ekonomi ortamında asgari ücret 6 bin TL olsa da bir işe yaramayacak. Çünkü Türk Lirası değer kaybediyor. Dışa bağımlı olduğumuz için doların tek bir kuruş bile artışı her geçen gün paramızın erimesine neden oluyor. İktidarın, kafasında kurduğu bir hayal ürünü olan bu ekonomi politikasından bir an önce vazgeçmesi ve gerçekçi politikaları hayata geçirmesi gerekmektedir. İnat edilen her bir dakika vatandaşlarımızın daha da fakirleşmesine neden oluyor. Asgari ücrette insani bir geçim yapılabilmesi için bu ekonomi politikasının terk edilmesi ve enflasyonun kontrol altına alınması gerekmektedir”

Editör: TE Bilişim