Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bin adet Tarım Kredi Kooperatifi açılacağını belirterek, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” demişti. Manisa'da açıklamada bulunan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Tarım Kredi Kooperatifleri ile iki zincir marketin gıda fiyatlarını karşılaştırdı. 

MARKET FİYATLARINI KARŞILAŞTIRDILAR

Başkan Akan, “Ekibimizle birlikte hem Tarım Kredi Kooperatifi’nin, hem de iki büyük zincir marketin gıda fiyatlarını karşılaştırdık. Tarım Kredi Kooperatifi’nin marketinde çay 32,85 TL, bir zincir markette 37, bir diğerinde ise 38,50 TL. Yine baldo pirinç Tarım Kredi Kooperatifi marketinde 12, zincir markette 11,80, bir diğerinde ise 12 TL. Bulgur Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) marketinde 7,10 TL, zincir markette 6,70 TL, bir diğerinde 5,90 TL. Ayçiçek yağı TKK marketinde 67.90 TL, diğer zincir markette 68.50 TL, bir diğerinde 75 TL. Zeytinyağı TKK marketinde 28,90 TL, bir diğer markette 30 TL, bir diğerinde 29,50 TL. TKK marketinde peynir 27,50 TL, markette 28 TL, bir diğerinde 30 TL. 5 kiloluk un TKK marketinde 19.90 TL, markette 20 TL. Aradaki fark ortada. Bahsedildiği gibi çok büyük bir fark yok, bazı ürünler markette daha ucuz” dedi. 

“SORUN MARKETLER DEĞİL, ENFLASYON!”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı: “Görüldüğü gibi sorun zincir marketlerde değil, sorun dengesiz döviz kurunda ve enflasyonda. Bu gerçekleri görmezden gelip ülkedeki ekonomik krizi marketlere bağlamak gerçeğin üzerini kapatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Bu ülkede enflasyonun bu kadar yüksek olmasının, dövizin fırlamasının tek sebebi AK Parti’nin yanlış ekonomi politikalarıdır. Türkiye, bu iktidardan kurtulduğunda bolluk, huzura ve refaha İYİ Parti ile birlikte ulaşacak.”

Editör: TE Bilişim