Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, şu açıklamada bulundu:
“Öncelikle tüm Manisalı ve Yunusemreli hemşehrilerimize hayırlı günler diliyorum.
Dün itibariyle Temmuz ayı Yunusemre Belediye Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Aldığımız kararların Yunusemre ilçemize ve Manisamıza hayırlı olmasını diliyorum.
Bu ayki meclisin en önemli gündem maddesi, 2019 Yılı Katı Atık Yönetim Sistemi (KAYSU) ücret tarifesinin görüşülmesiydi. Geçtiğimiz ay suya yapılan yüzde 40 ila 80 arasındaki zam yetmiyormuş gibi, Manisa’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın omzuna büyük bir yük daha bırakıldı.
Vatandaşlarımızdan alınacak olan KAYSU bedeli, İYİ PARTİ ve CHP gruplarının muhalefet şerhi koyarak ret etmesine rağmen, oy çokluğuyla kabul edilmiştir.
Peki KAYSU nedir? KAYSU Bedeli, bir belediyenin yapması gereken asli görevlerden olan, mahallelerden toplanan çöpün hizmet bedelidir!
Ülke olarak ekonomik dar boğazdan geçtiğimiz bu dönemde, vatandaşları bir de Yunusemre Belediyesi mağdur etmiştir. Geçtiğimiz ay suya yapılan zam yetmiyormuş gibi alelacele KAYSU bedeli meclis gündemine getirilmiştir. Türkiye’deki birçok Büyükşehir Belediyesi, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullardan dolayı KAYSU bedeli almayı ertelemiştir. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi, suya zam yapıldığı yetmiyormuş gibi bir de KAYSU bedeli alarak halkı zor durumda bırakmıştır.
KAYSU bedeli kapsamında Manisalının su faturasına kentsel konutta 9,44 TL, kırsal konutta 6,21 TL ek zam yapılmıştır. Yunusemre Belediyesi Meclisi’nden geçen bu karar, Büyükşehir Belediyesi’nde nihai sonuca ulaşacaktır.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e seçim öncesinde yaptığı, “2019 yılında hiç bir suretle zam yapmayacağız! Vatandaşa bir yük de biz yüklemeyeceğiz” konuşmasını bir kez daha hatırlatıyorum. Biz bu konuda sonuna kadar vatandaşımızın yanında olacağız. İYİ Parti grubu olarak muhalefet şerhimizi koyduk. Hem suya zammı, hem de KAYSU bedelini reddediyoruz!
Tüm vatandaşlarımıza saygılarımla.”
Editör: TE Bilişim