Bakan Işıkhan net konuştu: "Asgari ücrete ara zam yok" Bakan Işıkhan net konuştu: "Asgari ücrete ara zam yok"

TÜED Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun, emeklilerin yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 8 bin 600 üyeye sahip olduklarını belirten Mehmet Akkoyun, “Şubemiz Manisa’da en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri konumundadır. Üyelerimiz için özel sağlık kuruluşlarıyla anlaşma yaparak onlara katkı sağlıyoruz. Üyelerimizin her sorunu ile ilgileniyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimizin çocuklarına burs veriyoruz. Kışlık yakacak ihtiyacı için destek oluyoruz. Türkiye genelinde toplamda 114 şubemiz var. Genel merkezimiz ücretlerin arttırılması, ikramiyelerin yükseltilmesi adına yoğun bir şekilde çalışıyorlar” dedi
 “Emeklilerimizin müthiş bir geçim sıkıntısı var” diyen Akkoyun “Son zamanlarda meydana gelen enflasyon artışları ve beraberindeki hayat pahalılığı emeklinin belini bükmektedir. Üyelerimiz büyük bir geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Ücretlerin arttırılması ile ilgili genel merkezimin bu doğrultuda çalışmakta fakat istenilen seviyeye daha gelinememektedir.  Hala daha 2018’de çıkarılan emekli ikramiyelerine geçen sene 100 lira artış sağlandı. İkramiyelerde de bir artış bekliyoruz. Beklentimiz en az 2 bin 500 lira. Bayram ikramiyeleriyle emekliler en azından torunlarına bir şeyler alsın düşüncesiyle rakamda artışın olması gerekiyor. Emeklilerinde bu yükselişle biraz da olsun yüzü güler.” ifadelerini kullandı.
Ocak ayında yüzde 25 bir zam yapıldığını hatırlatan Akkoyun, “Bu zam ilk ayda eridi gitti. Şuanda temmuz ayı geliyor, tekrardan bir enflasyona göre bir zam beklentimiz var. Önümüzde üç ay var. Asgari ücrete yüzde 50 emeklilere ise yüzde 25 zam yapıldı. Emekliler zaten kan ağlıyor. Verilen paralar eridi, gitti. Emeklilerin yüzde 50’si asgari ücretin altın emekli maaşı alıyor. Bu insan nasıl geçinebilir. Türkiye’de en çok mağdur olan kesim emeklilerdir. Emekli sokağa çıkamaz hale geldi, pazarlara akşamları gidiyor.  Bu maaşlarla emeklinin geçinme şansı yok. Mutlaka bu maaşların düzenlenmesi gerekiyor. Emekliler bu memleketin taşında toprağında emeği olan kişiler. Emekliyi her zaman desteklemek gerekiyor.” diye konuştu.
Akkoyun ayrıca emekliler devlet hastanesini tercih ettiğini belirterek, “ Yazılan ilaçlara da katkı payı ödüyor. Bunların kaldırılması lazım. Emekliler bunu geçmişte ödedi. Tekrar yine emekliden katkı payı alınması doğru değil.  Bir türlü emeklilerin sorunları çözülemedi. Bu sorunların çözülmesini iktidardan talep ediyoruz.” teklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim