Haber: Ahmet Ünsal

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Manisa Şube Başkanı Bülent Altaş ile yönetim kurulu üyeleri Tandoğan Beel veŞahbaz Aydoğan, ruhsatsız düğün salonlarının hizmetlerini derhal durdurmaları ve durdurulması yönünde yetkilileri uyaran bir açıklamada bulundu.

Başkan Altaş, “Bizler milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz oysa ki 300 metre karelik yeşilliği olanlar veya zeytinliğini kır düğün yeri açanlar ruhsatsız düğün rezervleri ile ceplerini dolduruyor. Bu düğünlerde kontrolsüz şekilde halay çekenler topluma kovid-19 virüsünü miras olarak bırakıyor. Mezarlıklar onların yaydığı ölülerle dolu. Bizler ise ekonomik yönden sefilleri oynuyoruz. Devletin bu anlamda tüm birimlerini uyarıyoruz” dedi.

Bülent Altaş, ruhsatsız merdiven altı düğün salonlarına karşı olduklarını belirterek, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde bulunan hizmet veren 40’a yakın düğün salonun birçoğunun Düğün salonu ruhsatlarının bulunmadığı, kafe ve çay bahçesi ruhsatı ile düğün salonun hizmeti vererek Kovid-19’un gereksimlerini yerine getirmedikleri ve bu nedenle bu yerlerde çekilen sosyal mesafesiz halaylarla birçok vatandaşa kovid virüsü bulaştırıldığını dile getirdi. 

Altaş açıklamasında şunları kaydetti:

“Ne yazık tır ki Manisa’da düğün salonu ruhsatı olan 5 parmağın 5’i kadar. Milyonlarca kiralık yatırım yapan, 20-40 arasında sigortalı personel istihdam eden, Kovid-19 koşullarını birebir yerine getiren düğün salonu ruhsatı olan bizim gibi işletmeler kuş avlarken 300 metre karelik yeşilliği olanlar veya zeytinliğini kır düğü salonu yaparak açanlar ruhsatsız düğün rezervleri ile ceplerini dolduruyor. 
  Ruhsatında düğün salonu yazmayan otel, cafe, pastane, Restaurant, Çay bahçesi, Spor tesisi, park ve bahçeler, Sera ve çiçekçiler, Kamu kuruluşlarına ait sosyal tesisler Yargıtay’ın  bu kararına aykırı olarak Manisa’da yasa dışı olarak ruhsatsız faaliyette bulunmaktadırlar. Bu düğünlerde kontrolsüz şekilde halay çekenler topluma kovid-19 virüsünü miras olarak bırakıyor. Mezarlıklar onların yaydığı ölülerle dolu. Bizler ise ekonomik yönden sefilleri oynuyoruz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri ile İlçe Belediye Başkanları ve  Devletin bu anlamda tüm birimlerini gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Ruhsatlı düğün salonların sendikamıza üye olmalarını bekliyoruz.”

  
Milyonlarca liralık yatırım yaparak düğün salonu işletmeciliğinde bulunan Şahbaz Aydoğan ve Tandoğan Beel ise tepkilerini şu cümlelerle dile getirdiler:
 “2019 yılında 100 düğün gerçekleştirmiştik. Kovid19 tedbirleri gündeme gelmesiyle birlikte bu sayımı jet hızıyla 30’lara düştü.Mart ayında başlayan ve kışın sonuna kadar böyle gidecek. Bizler Kovid-19’un tüm gereksimlerini yerine getirebilmek için 14 bin TL fiyat uygulaması yaparken merdiven altı ruhsatsız düğün salonları 3-4 bin tl arasında fiyatlarla düğün rezervleri yapıyorlar. Kovid-19 tedbirleri yerine getirmedikleri için düğün salonları kovid 19 salgını ilk sırayı almaya başladı. Manisa Valiliği ve kollu kuvvetler virüsü yayan hijyen olmayan bu tür düğün salonların faaliyetlerine biran önce son vermeliler. Milyonlarca liralık yatırım tesisleri kapılarına kilit vurur duruma gelirken ruhsatsız düğün salonlarının hizmetlerini sürdürüyor olmaları kabul edilemez."

Editör: TE Bilişim