Okullarda yüz yüze eğitime başlanılması nedeniyle İŞKUR’un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında temizlik işleri için daha fazla personel çalıştırılması gerekirken bu yıl tam tersine, düşürüldüğü ortaya çıktı.

Okulların kapalı olduğu dönemde İŞKUR tarafından MEB’e 90 bin kadro ayrılırken, okullar açıkken 42 bin kadro ayrılması tepkiye neden oldu. 

CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdi.

Bakırlıoğlu, önergesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında kadro sayısında kısıtlamaya gidilmesini meclis gündemine taşıyarak kadro sayısının neden düşürüldüğünü sordu.

Bakırlıoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

MEB’e 2019-2020 eğitim öğretim yılında 20.000 güvenlik görevlisi, 60.000 temizlik personeli olmak üzere toplam 80.000 kadro ayrılmıştı.

2020-2021 eğitim öğretim yılında 20.500 güvenlik görevlisi, 69.500 temizlik personeli olmak üzere toplam 90.000 kadro ayrılmıştı.

Oysa Milli Eğitim Bakanı soru önergemize verdiği cevapta 2021-2022 eğitim öğretim yılında kendilerine ayrılan kadro sayısının 42 bin olduğunu söylüyor.

Manisa’da 900 Olan Kadro Sayısı 308’e düşürüldü

Örneğin Manisa’da geçen yıl 900 olan temizlik elemanı kadro sayısı bu yıl 308’e düşürülmüş.

Bu durumun okullarda ciddi sorun yarattığını belirten CHP’li Bakırlıoğlu hala covid-19 nedeniyle okullarda sınıflar kapatılarak bir bir karantinaya alınıyor."

Salgının Yayılma Yeri Okullar

Şu anda salgının en büyük yayılma merkezinin okullar olduğuna dikkat çeken CHP’li Bakırlıoğlu, Böyle bir ortamda temizlik elemanı kadro sayısında kısıtlamaya gidilmesinin yanlış olduğunu ve bunun iş bilmezliğin, iktidarın süreci yönetemediğinin göstergesi olduğunu belitti.

Pandemi koşullarında yüz yüze eğitim başladığını ve bu koşullarda en önemli konu hijyen ve okulların temizliği olduğuna dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu bu sorunun okul idareleri okul aile birlikleri vasıtasıyla çözmeye çalışılacağını, bu durumda ise velilere ekonomik olarak yük getirileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim