AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal, meclis çalışmalarının olmadığı günlerde seçim bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ile birlikte Saruhanlı’daki üzüm bağlarında incelemelerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, çiftçilerin taleplerini dinledi. 15-20 Mayıs tarihlerinde meydana gelen aşırı sıcak nedeni ile bağlarda meydana gelen silkmeler ile 1 Haziran günü olan dolu yağışından olumsuz etkilenen bağları gezen AK Partili Akkal, zararı tespit edilen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldıkları kredilerin erteleneceğinin bilgisini verdi. 

Çiftçilerin, 08.06.2020 - 15.06.2020 tarihleri arasında mesai bitimine kadar ilçe tarım müdürlüklerine dilekçe ile müracaatta bulunarak zarar ve ziyanlarını tespit ettirmeleri gerektiğini ifade eden Akkal,”Saruhanlı ilçemizdeki bağlarda mayıs ayı içerisinde aşırı sıcaklardan kaynaklanan güneş yanıkları ve silkmeler görülüyor. Üzüm çiftçilerimizin öncelikli gelir kaynağı. Bu ve benzeri doğal afetlerden kaynaklanan zararlar elbette çitçilerimizi zor duruma sokuyor. Devletimiz de çiftçilerimizin en az hasarla bu durumları atlatması için desteği var. Özellikle TARSİM sigortası çiftçilerimiz için çok önemli. İklim değişikliğine bağlı değişen hava koşullarından etkilenmemek için sigorta yapmak gerekiyor. TARSİM de bu iklim değişikliğine bağlı kendini sürekli güncelliyor. İnşallah önümüzdeki yıl güneş yanıkları ve silkmelerden oluşması muhtemel zarardan korunmak için TARSİM bunları kapsamına almayı düşünüyor. Bizlerde bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Çiftçilerimizin emeği boşa gitmeyecek. Tarımsal üretimin ilimize ilçemize ve ülkemize daha fazla değer katması için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.”dedi. 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da zarar tespiti yapılması için çiftçilerin mutlaka ilçe tarım müdürlüğüne başvurması gerektiğini zarar tespiti yapılan çiftçilerin kredi borçlarını erteleme imkanı olduğunu söyleyerek ilgililere teşekkür etti. Başkan Okur ayrıca Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da TARSİM’in sigorta kapsamını genişletmesi için girişimlerde bulunacağının bilgisini paylaştı. 

AK Partili Akkal ve İl Başkanı Hızlı bağlardaki inceleme öncesi AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Bayram Atilla Haspehlivanlar ve yönetimi ile ilçe başkanlığında bir araya geldi. Akkal ve Hızlı beraberindeki heyet ile birlikte Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur’u da ziyaret ederek yaşanan doğal afetin etkilerini kapsamlıca değerlendirdi. 

Editör: TE Bilişim