Haftanın ilk gününde altın piyasasında haftalık bazda karne yeniden şekillenmeye başladı. Uzun süredir altının yönünü yukarı çevirmesini bekleyen yatırımcısı ons altının bin 906 dolara yükselmesiyle altın piyasasındaki gidişi yakından takip etmeye başladı. Altının onsundaki bu artış iç piyasadaki altın türlerini de etkiledi. Peki, altın fiyatlarında son durum ne?

GRAM ALTIN NE KADAR?
Altının gram fiyatı 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü 525 liradan işleme alınıyor. Ons altındaki artış iç piyasada da altın türlerini olumlu etkilemişti.


ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Yatırımcısının sıklıkla tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın ise bugün 840 liradan alınırken 865 liradan da satışa sunuluyor. Değişimin sürmesi halinde alış fiyatı da 880 lira bandını aşabilir.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Dolar kurunda ve ons altında yaşanan değişimlerle birlikte 3 bin lira seviyesinde gelgitler yaşayan cumhuriyet altını ise son dönemdeki artışla birlikte bu kez 3 bin liranın üzerindeki konumunu güçlendirdi. Bigpara’dan alınan verilere göre bugün cumhuriyet altını 3 bin 342 liradan alınırken 3 bin 450 liradan da satışa sunuluyor.

CNNTURK

Editör: TE Bilişim