Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, çalışanların, emekliliklerine 3,5 yıl kala SGK'ya ödenen primi emekli olana kadar yüzde 25 artırarak ödedikleri takdirde, 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında maaş alabileceklerini belirtti. Çalışanların, emekliliklerine 3,5 yıl kala ödedikleri primi artırarak yüksek emekli maaşı alabileceklerine vurgu yapan Nacar, "Çalışma yılını 20 ve 25 yıl olarak, kadın ve erkek olarak ayırıyoruz. Ben burada son 3,5 yıl kavramına çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorum" dedi.

"EMEKLİ MAAŞINDA DÜŞME OLMAZ"
Asgâri ücret artışlarında emeklilere de senede iki kere düzenli bir şekilde ek ödeme yapılmasının düşünüldüğünü belirten Erhan Nacar, "Aslında senede iki kere normal şartlarda her asgâri ücretin artışında emekliye bir zam zaten var. Çünkü ekonomik sistemde ekonominin Türkiye'de yükseldiği bir durumda emeklinin maaşında bir düşme söz konusu.
Günü eksik olanlar için önümüzdeki zamanlarda bir düzenleme yapılabileceğine işaret eden Erhan Nacar, "Aslında SGK eksik günü olanlara; bir yaşa takılanların problemi var. Biliyorsunuz staj sürelerinde sayılmama var.
Dolayısıyla eksik olan günlerle ilgili şuanda normal şartlarda verilen bazı teklifler var. Ben önümüzdeki günlerde 5 yıl borçlanma hakkının bin 800 gün borçlanma hakkının verilebileceğini düşünüyorum.Buradan da ilgililere eksik günü olanlara da söylemek istiyorum. Çok yakın zamanda 2017 yılı ve 2018 yılı onların günlerini geriye dönük ödeyip emekli olma yılı olabilir. Buradan da bildirmek istiyorum" dedi.

TOPLU PİRİM ALIMI
Emekli olmak istemeyen ya da bir takım problemler yaşayarak emekli olma ihtimali ortadan kalkmış olan vatandaşların 'yaşlılık toplu iadesi' adı altında geriye dönük yatırmış olduğu primlerin iadesini alabileceklerin vurgulayan Nacar,"Yıllardır çalışıyor vatandaş ama emekli olmaktan vazgeçti. Yaşlı çalışacak gücü yok yatırmış olduğu primleri isterse SGK'dan iade alabilir. Buna da yaşlılık toplu iadesi diyoruz. İstedikleri zaman geriye dönük yatırmış olduğu bütün primleri yaşlı olması sebebiyle toplu olarak alabilecekler" diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim