Yatırım tercihini altından yana kullanan binlerce kişi altın fiyatlardaki düşüşle beraber yatırımlarına yön vermek üzere canlı ve güncel rakamları takip ediyor.  Dolar kuru ve ons altın kaynaklı değişim yaşamayı sürdüren altın fiyatları Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında konumunu koruyamadı ve düşüşe geçti. Ons altın fiyatı haftanın son işlem gününde 1800 dolar kritik seviyesinin altına sarkarak, 1768 dolara kadar çekildi. Ons altındaki bu geri çekilmeye paralel, yurt içinde gram altın fiyatları dün akşam 396 lirayı gördü. İşte günün altın fiyatları..

ALTIN FİYATLARI 19 ŞUBAT 2021 CUMA

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı 19 Şubat 2021 Cuma günü 396 liradan işleme alınıyor. Gram altının 400 bandında olduğu aynı dakikalarda ons altın ise bin 768 dolar seviyelerinde bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı hafta açılışında 647 lira olarak belirlenirken, satış fiyatı ise 668 lirada bulunuyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Yatırımcısının sıklıkla tercih ettiği ürünler arasında bulunan cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 579 liradan alınırken satış fiyatı ise 2 bin 655 TL’de bulunuyor.

Analistler, kısa vadede ons altında dalgalı seyrin devam edebileceğini belirtiyor. Uzmanlar, salgın kaynaklı endişeler, teşvik paketi gelişmeleri ve doların küresel çaptaki seyri kısa vadede ons altın üzerinde etkili olmaya devam edeceği görüşünde. Ons altın fiyatlarında yaşanan düşüşün en önemli nedeninin ABD 10 yıllık tahvillerinde yaşanan çıkış olduğunu belirtiliyor. Ancak ons altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında yükselişe geçmesi bekleniyor. 

CNNTURK

Editör: TE Bilişim