Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yönetimi, hayata geçirdiği bir proje kapsamında öğrencileri ve velileri sınav yaptı. 
Öğrenciler ile ailelerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve sınav streslerini yenmeleri için Yavuz Bahadıroğlu'nun "Biz Osmanlıyız" adlı kitabı ödev olarak veren okul idaresi, daha sonra öğrencileri ve ailelerine kitapla ilgili sınava aldı. 
Veliler ve aynı sıralarda sınav heyecanı yaşarken, okudukları kitaptan hazırlanan 20 soruyu cevaplamaya çalıştı. 
Okul Müdürü Özcan Darıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ailemle yarışıyorum" adlı bir proje yaptıklarını belirterek, "75 ailemiz sınava katıldı. Amacımız çocuklarımızın sınav stresini yenmelerini, ailelerin çocuklarının her durum şartta yanlarında olduğunu göstermektir. Yarışma sınavında ilk 5'e girmeye hak kazanan ailelerimizi ödüllendireceğiz." dedi. 
Velilerden Tahsin Öner, sınava girdiği okuldan 32 yıl önce mezun olduğunu belirterek, "32 yıl sonra mezun olduğum okulda çocuğum ile birlikte sınav heyecanı yaşadım. Evde kızımla birlikte kitabı okuduk." diye konuştu. 
Ayşe Teksöz ise kızı Emine Beyza ile kendilerine verilen kitabı birlikte okuduklarını dile getirerek, "Birlikte sınava girmek beni ayrıca mutlu etti. Okulumuzun yaptığı bu proje çok güzel. İnşallah devam edeceğine de inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim