Manisa Valiliğinden yapılan bilgilendirmede ise şu bilgilere yer verildi:

"Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, ülkemiz için kritik öneme sahip alanlarda gerçekleştirdiği Teknoloji yarışmaları ile “Teknoloji üreten bir Türkiye” için #milliteknolojihamlesi ateşiyle yanan meşaleyi en yükseğe taşıyor. Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenmektedir.

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 20.197 takımdaki 100 bin gencimiz kıyasıya mücadele ediyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz için önemli bir fırsat ve yine gençlerimizin ürettiği fikir ve projeleri hayata geçirebilecekleri çok önemli bir platform olan TEKNOFEST binlerce gencin yetişmesine imkan sağlıyor.

Bu yıl Üçüncüsü 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilen TEKNOFEST’e İlimizden 17 takım dan 17 danışman öğretmen ve 30 öğrencisi finalist olarak katılmıştır. Çeşitli kategorilerde yarışan takımlarımız büyük bir başarı göstererek ilimize iki dalda Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği ve 1 Türkiye üçüncülüğü ile dönüyor.

Eğitim Teknolojileri Kategorisinde Yunusemre Şehit Fatih Kalu Kız İmam Hatip Anadolu Lisesinden Danışman öğretmen Sözer VURGUN, öğrenciler Azra YILMAZ ve Fadime ÇALIK yer aldığı Türkiye Kapsayıcılık Takımı Türkiye BİRİNCİSİ olmuştur. Aynı kategoride Manisa Fen Lisesinden Danışman Öğretmen Dilek DEMİRHAN ve öğrencisi Hüseyin Said KOCA’nın kurduğu RoboMFL takımı Türkiye İKİNCİSİ olmuştur.

Sağlık ve İlkyardım Kategorisinde Manisa Bilim Sanat Merkezinden Danışman Öğretmen Melek GEYLANİ BAYRAM ve Öğrencisi Aybüke DEMİROK un yer aldığı MELEKLER Takımı Türkiye BİRİNCİSİ olmuştur.

Afet Yönetimi Kategorisinde Manisa Bilim Sanat Merkezinden Danışman Öğretmen Selman ÜLKER, öğrencileri Cüneyt YÜMER ve İsmail ÇEŞMECİ’nin yer aldığı KAPTAN PİLOTLAR takımı Türkiye ÜÇÜNCÜSÜ olmuştur.

Kaybedeni olmayan yarışmada finalist olarak Gaziantep e giden Tüm takımlarımızı canı gönülden kutluyoruz."

Editör: TE Bilişim