Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi, Bahçeşehir Koleji ve Özel MOSTEM Lisesi işbirliği ile kodlama yarışmasında Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek öğrenciler, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışanların çocuklarına kodlama eğitimi verdi. İki günlük eğitim sayesinde 100 çocuk geleceğin mesleği olan robotik kodlama ile tanıştı. Robotik kodlama eğitimine İzmir Kalıp, HMS, Özvardar Cam, Teleset ve Vestel Beyaz Eşya firmaları da destek verdi. MOSTEM’de düzenlenen etkinliğe, Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, MOSTEM Lisesi Müdürü Mehmet Yiğitkanlı, MOSB temsilcileri ve öğrenciler katıldı.  Etkinlikte ilk olarak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 4th Dimension robotik kodlama takımı tarafından öğrencilere bilgi verdi. Robotik kodlama takımı üyesi Abdullah Haspolat, organize sanayi bölgesinde çalışanların çocuklarının da robotik kodlama ile tanışmalarını istediklerini söyledi. Haspolat, “Ben ilk kez robotik kodlama eğitimi ile 7.sınıfta tanıştım. Keşke daha önce tanışsaymışım. Bu duyguda aslında bu eğitimin başlamasının sebebi oldu. 10-13 yaş arası öğrenci arkadaşlarımızı robotik kodlama eğitimi ile tanıştıracağız. Robotik kodlamanın önemini ve gelecekte robotik kodlamanın çağın mesleği olacağını onlara aktaracağız.
Ayrıca Her yıl Amerika’nın Houston şehrinde düzenlenen FRC robotik kodlama yarışmasında İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 4th Dimension takımımız ile ülkemizi temsil edeceğiz. Bu başarımızı öğrenci arkadaşlarımız ile paylaşıp robotik kodlama konusunda onlarında bu serüvene katılmalarını teşvik edeceğiz” dedi. 
Konuşmaların ardından öğrencilere gruplar halinde kodlama eğitime verildi. Robot yapmayı öğrenen öğrenciler de büyük bir mutluluk yaşadı.

Editör: TE Bilişim