Ülkemizde taşımalı eğitim 1980'li yıllardan beri uygulanmakta ve pansiyonlarda kalan öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti veriliyor. Son yıllarda eğitime erişimi artırmak maksadıyla ücretsiz yemek hizmetinin kapsamı genişletildi. Milli, Eğitim Bakanlığı şura kararları çerçevesinde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarına hız vererek eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardı. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren ise bu sayının 5 milyona çıkması hedeflendi.

Çocuklardan 23 Nisan'da 'Vatan Marşı' Çocuklardan 23 Nisan'da 'Vatan Marşı'

Manisa’da ücretsiz yemek 

Okullarda sürecin planlanması, hazırlanması ve uygulanması aşamasında temizlik ve hijyene azami düzeyde dikkat edilecek ve ücretsiz beslenme desteği verilecek olan öğrencilerin velilerinden izin belgeleri alınacak. Belgede veliler, öğrencinin beslenmeye bağlı herhangi bir alerjisi veya hassasiyetinin olup olmadığını yazılı olarak beyan edecek. Beslenme hazırlanması ve sunumunda, Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'nda belirtilen hususlara titizlikle uyulacak.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla hayata geçirilecek olan 'Ücretsiz Yemek' uygulamasına yönelik olarak Manisa’daki okullarda hazırlıkların tamamlandığını, ikinci dönemin ilk gününden itibaren resmi okullarda devam eden okul öncesi eğitimi alan öğrencilere ücretsiz beslenme programının uygulanacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim