FTK toplantısından sonra, Manisa MER Koleji Konferans Salonunda, Kaymakam Sayın Cemal Hüsnü ÇAYKARA, İlçe TSKGV FTK Heyeti,İsmail Önal, Nurullah Odabaş, Mustafa Özer, Ulus Kotluca, İbrahim Akdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür CAN , Okul Yöneticileri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanları  Anadolu Lisesi Öğrencilerinden  oluşan katılımcı gurubuna Vakfı tanıtan bir sunum yaptı ve TSKGV Tanıtım Filmi ve Kamu spotlarını izlettirdi.

Konferans sonrasında Kaymakam Sayın Cemal Hüsnü ÇAYKARA tarafından TSK Güçlendirme Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER’e teşekkür edilerek çiçek verildi.
Aynı zamanda TSKGV Şehzadeler İlçe Tanıtım Kurulu Üyesi de olan, MER KOLEJİ Kurucu Temsilcisi Kampüs Müdürü Mehmet KANCA tüm katılımcılara böylesine anlamlı bir programı kampüslerinde yaptıkları ve katıldıkları için teşekkür ederek zaten bizim Kampüsümüzdeki Eğitim felsefemiz ‘’Bilim ve Teknolojinin ışığında Vatanını, Milletini,  Bayrağını seven, Geleceğin Liderlerini yetiştirmek’’ olduğundan bugün MER Kariyer Günleri kapsamında ayrıca Milli Savunma Üniversitesi tanıtım sunumu da  yapıldı program ve felsefemiz çok güzel örtüştü Öğrencilerimize yönelik böyle programlarımız devam edecek bundan sonraki tercih Öğrencilerimizin dedi.

 
Konferanstan sonra ise açılan TSKGV stantında TSKGV Bağlı Ortaklıkları tarafından üretilen; ATAK Helikopteri, GÖKBEY Helikopteri, HÜRKUŞ Uçağı, Millî Muharip Uçak, KORKUT Zırhlı Muharebe Aracı, SOM Füzesi v.b. Harp Silah Araçlarının maketlerinden oluşan sergide İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER tarafından araçlar hakkında bilgi verildi.

TSK Güçlendirme Vakfı Hakkında Bilgi 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında karşılaşılan silah ambargosu Türk Savunma Sanayii’nin gelişiminde büyük bir rol oynamış ve savunma ihtiyaçlarının yerli ve milli imkânlarla karşılanmasının önemi kavranmıştır. Vakıf Büyük Türk Milleti ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında manevi bir bağ, bir gönül köprüsü oluşturmak suretiyle sağlanacak bağışlarla TSK’nin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak ve savunma sanayi şirketleri kurmak amacıyla 26 Eylül 1987’de 3388 sayılı yasa ile kurulmuştur. Bu amaçla vefakâr bağışçılarımızın maddi ve manevi destekleri ile kurulan Vakıf Bağlı Ortaklıkları; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN Türk Savunma Sanayiine milli ve yerli ürünlerin kazandırılmasında önemli katkılar sağlayarak dışa bağımlılığın azaltılması doğrultusunda çalışmalarına büyük bir azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın Vakıf ve Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti; Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Millî Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanından oluşmaktadır. Vakıfımız üst yönetim organı olan Mütevelli Heyeti’nin belirlediği politikalar çerçevesinde TSKGV Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar ile yönetilmektedir.

Editör: TE Bilişim