Pek çok alanda kaliteli ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda ara eleman yetiştiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları, öğrencilerini Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile de 4 yıllık fakültelere yerleştiriyor.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde yer alan 15 meslek yüksekokulundan 2017 yılında mezun olan öğrencilerden 2.556 kişi, DGS’de başarı göstererek MCBÜ başta olmak üzere alanlarında 4 yıllık fakültelere yerleşti.
MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi meslek yüksekokullarından 2017 yılında mezun olan öğrencilerden 2.556 kişinin DGS ile fakültelere geçiş yapmasının kendilerini oldukça sevindirdiğini belirterek, “Meslek yüksekokullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu ODTÜ, İTÜ, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi YKS ile giremedikleri üniversitelere meslek yüksekokullarımızdan mezun olup DGS’de başarı göstererek geçmektedir. Meslek Yüksekokullarımızda, günün ve yaşadığımız yılların hızlı değişimine uygun bir eğitim ve öğretim veriyoruz. Mezun olan öğrencilerimizin hemen hemen hepsi İş Yeri Uygulama Eğitimimiz sayesinde hemen devlet veya özel sektörde istihdam olanağı buluyor ya da 4 yıllık fakültelere geçiş yapıyor. Öğretim elemanı arkadaşlarım, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için önemli fedakârlıklarda bulunuyor. Bu fedakârlıkları değerlendiren ve DGS ile fakültelere girmeyi hedefleyen her öğrenci isterse hayallerini gerçekleştirebilir. Geçen yılki başarımız buna en güzel örnektir. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
 
 

Editör: TE Bilişim