Manisalı minik ressamların eserleri hayran bıraktı Manisalı minik ressamların eserleri hayran bıraktı

Kitap Kumbaram Projesi,  Manisa'nın Şehitler Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Gönül Kovan Gürakan tarafından 2016 yılında başlatılmıştı. Gönül Öğretmen, Türkiye'nin pek çok şehrinde bulunan okuma sevdalısı fedakar öğretmenleri de başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesine dahil ederek projenin tüm Türkiye'ye yayılmasını sağlıyor.
Ege’de Manisa’ya, Doğu Anadolu’da Van’a, Karadeniz’de Düzce’ye, Marmara’da Bursa’ya, Güneydoğu Anadolu’da Batman’a,  İç Anadolu’da Konya’ya ve son olarak Akdeniz’de Hatay’a kütüphane kazandırıldı. 
Köy okullarındaki çocuklarının kitaplara ulaşması için çıktığı bu yolda 13 kütüphane açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, “Köy okullarındaki çocuklarımız için başlattığımız Kitap Kumbaram Projesi ile vatanımızın 7 bölgesinde Kitap Kumbaram Kütüphanesini minik okurlarımızın hizmetine sunduk. Türkiye’nin birçok bölgesinden kitapseverlerin bağışladığı binlerce kitap açılan kütüphaneler sayesinde çocuklarımıza ışık oluyor, umut oluyor. Manisa’da başladığımız proje ile ülkemizin her bölgesine ulaştık. Yeni kütüphaneler kurmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
Yukarıokçular İlkokulu’ndaki kütüphane açılışına katılan Gönül Kovan Gürakan’a öğrenciler yazmış oldukları mektupla teşekkür etti. Öğrenciler mektupta şu mesajı verdi: “Sevgili kitap bağışçımız. Bizler için kitap bağışında bulunduğunuzu öğrendik, çok mutlu olduk. Öğretmenimiz Manisa’dan geldiğinizi söyledi, hoş geldiniz. Bu düşünceli ve ince davranışınızdan ötürü Yukarıokçular İlkokulu öğrencileri olarak size çok teşekkür ederiz. Bağışladığınız kitapları okudukça sizi sevgi ve saygıyla hatırlayacağız. Hayallerimize ulaşmamıza yaptığınız bu yardım bizim için çok anlamlı. Kitaplar hayatın renkleridir. Hayatımızı renklendirdiğiniz için size tekrar teşekkür eder, saygı ve selamlarımızı sunarız. Yukarı Okçular İlkokulu öğrencileri.”

Editör: TE Bilişim