Ahmet ÜNSAL/Manisa

Kemal Pınar ilkokulundaki resmi karne törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay,Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici,Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Milli Eğitim İl Müdür yardımcıları,İlçe Müdür yardımcıları,okul müdürü ve öğretmenler katıldı.

Okulun konferans salonundaki karne töreninde üç öğrenciye sembolik olarak karneleri Vali Yaşar Karadeniz tarafından verildi. 
 Vali Karadeniz ve beraberindeki eğitimciler sonrasında girdikleri 1-E sınıfı öğrencilerine yarı yıl karnelerini verdikten sonra da birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ADI ÜSTÜNDE TATİL OYUNU KESİNLİKLE İHMAL ETMEMELİLER”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, il genelinde ne kadar öğrencinin yarı yıl tatiline girdiğine yönelik yaptığı açıklamasında 1163 okulda, 263 bin öğrenci ve 19 bin öğretmenin tatile çıktığını belirterek;“Manisa hem nüfus hem eğitim ordusu hem de öğrencileriyle ilk dönemi huzurlu bir şekilde geçirdi. Öğrencilerimizi tatile gönderiyoruz. Tatilde bol bol kitap okuyacaklar, Adı üstünde tatil oyunuda gelişimleri açısından kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor. Arkadaşlarıyla oyun oynamaları önemli. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. 

İKİNCİ YARIDA 6 OKUL DEVREYE GİRİYOR

Hazırda yapımı devam eden 6 okul olduğunu kaydeden Vali Karadeniz,
 “Manisa'da 3 yıl önce yaşanan depremlerden dolayı tüm okullarımız deprem testinden geçti. Birçok okul yıkılarak yerine yenileri yapıldı. Bu süreç devam ediyor. Şu an güçlendirilen, yeniden yapılan ve yatırım programına alınan okul sayımız 200'e yaklaştı. Bu yıl onaylanacaklarla bu sayıyı geçeceğine düşünüyorum. Süreç devam etmesi halinde 2 yıl içerisinde tüm okullarımız güvenli eğitime geçmiş olacak. Enerjimizi daha çok yeni gelişen ve büyüyen mahallelerimize yeni okullar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: Öğrenci karneleri değişiyor Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: Öğrenci karneleri değişiyor

Öğrencilere 1. Dönem karnelerini dağıtmak için okula gelen konuklara okul aile birliği velilerince hazırlanan ikramlar verildi.

Editör: TE Bilişim