Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve STEM Eğitimcileri Derneği işbirliği ile Kendin Yap Atölyesi Projesi ve Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında 17 ilçede faaliyet gösteren atölyelerde görev yapan öğretmenlere yönelik TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmaları için “Mentörlük ve Proje Yazım Çalıştayı” düzenlendi. Manisa Öğretmen evinde gün boyu süren, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin katıldığı,TÜBİTAK/TEKNOFEST İl Sorumlusu Mine Ayyıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen, Kendin Yap Atölyeleri ve Kodla(Ma)nisa Koordinatörleri Aslı Yıldırımgil ve Şeref Kaplan tarafından hazırlanan çalıştaya 32 öğretmen katıldı. 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre Uygur veÖğr. Gör. Mehmet Nuri öğüt tarafından verilen eğitimler çerçevesinde öğretmenler proje fikri üretirken, proje önerisi oluşturdu ve TEKNOFEST yarışmalarının başvuru adresi olan www.t3kys.com adresine üyeliklerini gerçekleştirerek öğrencilerine yarışma süresince nasıl mentörlük yapacakları konusunda deneyim kazandılar. 
Söz konusu çalıştaydan önce; 10-11 Şubat 2022 tarihlerinde TR33 Bölgesini oluşturan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde görev yapan öğretmelere yönelik geniş katılımlı 2 günlük çevrimiçi TEKNOFEST 2022 yarışmaları farkındalık/bilgilendirme ve tecrübe paylaşım seminerleri gerçekleştirildi. Çevrimiçi gerçekleştirilen seminerlerde yarışma kategorileri, başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri açıklanmış, TR33 Bölge illerinde görev yapıp mentörlük yaptığı proje önceki yıllarda yarışmada derece alan öğretmenler projelerini ve yarışma süresince edindikleri deneyimleri ve katılmayı düşünen meslektaşlarına deneyimlerini aktarıldı.

Editör: TE Bilişim